Лайм

Як приготувати заливний пиріг з куркою та грибами: простий рецепт

Зробити його зовсім нескладно

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже робили незвичний пиріг-жульєн, цього разу спечіть заливний пиріг з куркою та грибами під назвою Кіш лорен. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Марина на своїй сторінці maryna_cooks у соцмережі Instagram.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (260 г), вершкове масло (150 г), яйце (1 шт.), сметана (1 ст. л.), цукор (щіпка), сіль (0,5 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: гриби (500 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), куряче філе (500-800 г), чорний перець, лавровий лист, сіль, мускатний горіх (на кінчику ножа), оливкова олія.

Інгредієнти для заливки: сметана (125 г), вершки 10-15% (125 мл), яйця (2 шт.), чорний перець, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням тіста для пирога з лисичками. Для цього необхідно холодне вершкове масло порізати кубиками або потерти на тертці, потім змішати його з борошном, яйцем, сметаною, сіллю та цукром. Замішуємо тісто і формуємо з нього кулю. Обгортаємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник приблизно на 30 хвилин.

Щоб вийшла смачна начинка для Кіш лорену, гриби та курку потрібно готувати окремо.

Лисички промиваємо, відварюємо у підсоленій воді приблизно 30 хвилин. Потім розігріваємо сковороду з оливковою олією та підсмажуємо на ній відварені гриби, солимо та перчимо за смаком.

Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо чвертькільцями і додаємо обсмажуватися до грибів.

Часник чистимо, пропускаємо через прес. Коли лисички стануть гарного золотистого кольору, вимикаємо вогонь і додаємо до них подрібнений часник. Все ретельно перемішуємо та відставляємо.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо, якщо є, зайвий жир та хрящі, нарізаємо кубиками. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо його зі спеціями. Також відставляємо убік.

Читайте також: Як приготувати пастуший пиріг з фаршем.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Дістаємо з холодильника тісто, розкачуємо його або розтягуємо руками. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї тісто, формуємо невеликі бортики, потім розколюємо його вилкою. Посипаємо його зверху крупою (щоб воно не піднялося в процесі випікання) і випікаємо до легкої золотистої скоринки.

Потім дістаємо з духовки та викладаємо обсмажені гриби та шматочки курки. Змішуємо в невеликому посуді сметану, вершки, яйця, чорний перець та сіль і поливаємо зверху пиріг. Знову ставимо в духовку та випікаємо приблизно 20-30 хвилин до готовності заливки. Дістаємо і чекаємо, поки він трохи охолоне.

Подаємо апетитний пиріг з куркою до столу, нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося смаком.

Переглянути цей допис до Instagram

Марина (@maryna_cooks)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину