Лайм

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем: простий рецепт британської страви

Побалуйте своїх близьких

Для багатьох господинь приготування оригінальних страв є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже робили ситний Яворівський пиріг з гречкою або осетинський з картоплею і сиром, цього разу спечіть пастуший пиріг. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Олена на своїй сторінці _home_delicious у соцмережі Instagram.

Інгредієнти: картопля (1 кг), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), часник (3 зубчики), заморожений або свіжий зелений горошок (0,5 склянки), яловичина (450 г), томатна паста (2 ст. л.), бульйон (1 склянка), чебрець (щіпка), вершкове масло (1 ст. л.), молоко (1 склянка), яйце (1 шт.), куркума (1 ч. л.), твердий сир (50 г), зелень, сіль, перець, оливкова олія.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування пастушого пирога спочатку ретельно промиваємо картоплю в проточній воді, очищаємо її і нарізаємо дрібними скибочками. Ставимо на плиту каструлю із чистою водою, чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо в неї картоплю, солимо і відварюємо до готовності.

Моркву очищаємо, промиваємо та ріжемо середніми кубиками. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, подрібнюємо ножем досить дрібно.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо на ній цибулю, потім додаємо моркву, перемішуємо та тримаємо на вогні ще близько 3 хвилин. Додаємо подрібнений часник та зелений горошок, обсмажуємо, періодично помішуючи, ще 2-3 хвилини.

Читайте також: Як приготувати простий пиріг-жульєн на листковому тісті.

Для такої м'ясної запіканки знадобиться фарш. Можна купити готовий в магазині або зробити самостійно. Для цього беремо яловичину, промиваємо в проточній воді, нарізаємо тонкими смужками і пропускаємо через м'ясорубку.

Додаємо фарш в сковороду з обсмаженими овочами. Тушкуємо, поки він не потемніє, потім додаємо томатну пасту, сіль, перець і бульйон. Перемішуємо, посипаємо чебрецем, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо під кришкою томитися приблизно 30 хвилин.

У картоплю додаємо вершкове масло, молоко, яйце, куркуму, перетираємо у пюре картоплем'ялкою. Також можна додати дрібно нарізаний кріп. Все ретельно перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Форму для випічки змащуємо олією та викладаємо на дно обсмажений м'ясний фарш. Поступово розрівнюємо силіконовою лопаткою по поверхні. Зверху викладаємо картопляне пюре зі спеціями, вирівнюємо.

Твердий сир тремо на тертці. Ним можна посипати відразу і випікати тоді вийде тверда сирна скоринка або ж наприкінці випічки (за 5-10 хвилин), щоб отримати розплавлену скоринку.

Ставимо форму в розігріту духовку і випікаємо 20-30 хвилин до готовності. Потім виймаємо ароматний пиріг з фаршем та овочами і чекаємо кілька хвилин, поки він охолоне.

Подаємо до столу пастуший пиріг, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знають, як зберегти кохання: ці знаки Зодіаку будують стосунки на відстані

Представники яких знаків Зодіаку не бояться труднощів та зможуть зберегти вогонь кохання, незважаючи на те, що знаходяться далеко  

Окрошка втамує спрагу і голод: найсмачніший рецепт літньої страви

Як у домашніх умовах приготувати освіжаючу окрошку на кефірі та сметані, щоб урізноманітнити меню своєї родини холодним супом  

Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради і ефективні добрива

Як визначити нестачу тієї чи іншої речовини для правильного росту та розвитку капусти, а також як часто її необхідно поливати