Лайм

Як приготувати простий пиріг-жульєн: рецепт на листковому тісті

Зробити його простіше простого

У вихідні кожна господиня намагається урізноманітнити меню своєї сім'ї оригінальними стравами. І якщо ви вже балували рідних смачним жульєном з куркою та печерицями, цього разу приготуйте пиріг-жульєн. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Марічка на своїй сторінці maryns.cakes в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: листкове тісто (400 г), картопля (300 г), куряче філе (500 г), цибуля (2 шт.), печериці (400 г), ролинна олія (для смаження), вершки 10% (60 г), сіль, перець, приправа для курки, твердий сир (100-120 г).

Фото: instagram.com/maryns.cakes

Приготування:

Листкове тісто необхідно заздалегідь розморозити: для цього перекладаємо його з морозилки на нижню полицю холодильника на декілька годин.

Для приготування пирога-жульєна спочатку промиваємо в проточній воді картоплю, очищаємо і нарізаємо тонкою соломкою. Підсмажуємо на добре розігрітій з олією сковороді близько 5 хвилин.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо, нарізаємо півкільцями.

Куряче філе промиваємо, обрізаємо, якщо є хрящі та зайвий жир, ріжемо невеликими скибочками разом із грибами.

Потім куряче філе, цибулю та печериці додаємо в сковороду з картоплею і прожарюємо ще 10 хвилин. Через зазначений проміжок часу вливаємо сюди вершки, додаємо приправи і чекаємо, поки маса трохи загусне.

Читайте також: Як приготувати ситний Яворівський пиріг з гречкою.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С.

Листкове тісто розкачуємо і викладаємо на пергамент. Викладаємо підготовлену начинку та формуємо бортики з тіста.

Ставимо лист у духовку і випікаємо в режимі "верх-низ без конвенції" близько 25-30 хвилин до появи рум'яної скоринки. Твердий сир тремо на терці і за 5 хвилин до готовності пирога-жульєна посипаємо зверху.

Дістаємо апетитний пиріг з начинкою і чекаємо, поки він трохи охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/maryns.cakes

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу