Лайм

Як приготувати смачні голубці з картоплею: простий рецепт без м'яса

Побалуйте своїх близьких

У багатьох господинь є улюблені рецепти, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, можна спробувати нові кулінарні ідеї. Наприклад, зробити ліниві голубці в томатно-сметанном соусі або пісні з картоплею. theLime підібрав простий рецепт таких голубців, яким поділилася фуд-блогер Юлія на YouTube-каналі "Смаколики Юлі".

Інгредієнти: капуста (2 головки), картопля (2 кг), цибуля (6-7 шт.), сіль (2,5 ч. л.), перець, рослинна олія, вода.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачних голубців із картоплею спочатку необхідно підготувати капусту. Промиваємо її в проточній воді, за бажанням знімаємо верхнє листя. Витираємо насухо і вирізаємо з неї качан, щоб потім легко можна було відокремлювати листочки.

Обрізки з капусти не викидаємо – вони знадобляться, щоб вистелити дно посуду, в якому готуватимуться голубці.

Беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду і додаємо 1 ч. л. солі. Чекаємо, поки вона закипить, і відправляємо туди качан капусти. Через декілька хвилин вода знову закипить, і починаємо виделкою акуратно відокремлювати листочки. Потім необхідно обрізати грубі місця на листках капусти. Всі непридатні листки та обрізки не викидаємо.

Тепер візьмемося до приготування начинки для пісних голубців. Очищаємо приблизно 2 кг картоплі, з них 0,5 кг відправляємо варити в каструлю з підсоленою водою (як на пюре).

Цибулю очищаємо від лушпиння. Тремо на терці для дерунів 1 цибулину, а потім 1,5 кг картоплі, що залишилися, це необхідно для того, щоб картопля не почорніла. Решту цибулі можна подрібнити ножем.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній нарізану цибулю для начинки голубців без м'яса.

Читайте також: Як смачно приготувати голубці з виноградного листя.

З'єднуємо всі інгредієнти для начинки: картопляне пюре, натерту картоплю та обсмажену цибулю, солимо і перчимо до смаку (потрібно додати приблизно 1,5 ч. л.). Ретельно перемішуємо до однорідності.

На дно каструлі викладаємо залишки капусти та непридатне листя. Потім беремо 1 лист, викладаємо в нього приблизно 1 ст. л. картопляної начинки та загортаємо, формуючи голубець. Проробляємо те саме з рештою начинки і листочками, щільно викладаємо їх у каструлю.

Беремо приблизно 0,5 л холодної води та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, перемішуємо та заливаємо голубці. Зверху голубці накриваємо листочками.

Ставимо варити на слабкий вогонь приблизно на 1,5 години.

Подавати цю пісну страву можна з обсмаженою на олії цибулею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні