Лайм

Як приготувати смачні голубці з картоплею: простий рецепт без м'яса

Побалуйте своїх близьких

У багатьох господинь є улюблені рецепти, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, можна спробувати нові кулінарні ідеї. Наприклад, зробити ліниві голубці в томатно-сметанном соусі або пісні з картоплею. theLime підібрав простий рецепт таких голубців, яким поділилася фуд-блогер Юлія на YouTube-каналі "Смаколики Юлі".

Інгредієнти: капуста (2 головки), картопля (2 кг), цибуля (6-7 шт.), сіль (2,5 ч. л.), перець, рослинна олія, вода.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачних голубців із картоплею спочатку необхідно підготувати капусту. Промиваємо її в проточній воді, за бажанням знімаємо верхнє листя. Витираємо насухо і вирізаємо з неї качан, щоб потім легко можна було відокремлювати листочки.

Обрізки з капусти не викидаємо – вони знадобляться, щоб вистелити дно посуду, в якому готуватимуться голубці.

Беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду і додаємо 1 ч. л. солі. Чекаємо, поки вона закипить, і відправляємо туди качан капусти. Через декілька хвилин вода знову закипить, і починаємо виделкою акуратно відокремлювати листочки. Потім необхідно обрізати грубі місця на листках капусти. Всі непридатні листки та обрізки не викидаємо.

Тепер візьмемося до приготування начинки для пісних голубців. Очищаємо приблизно 2 кг картоплі, з них 0,5 кг відправляємо варити в каструлю з підсоленою водою (як на пюре).

Цибулю очищаємо від лушпиння. Тремо на терці для дерунів 1 цибулину, а потім 1,5 кг картоплі, що залишилися, це необхідно для того, щоб картопля не почорніла. Решту цибулі можна подрібнити ножем.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній нарізану цибулю для начинки голубців без м'яса.

Читайте також: Як смачно приготувати голубці з виноградного листя.

З'єднуємо всі інгредієнти для начинки: картопляне пюре, натерту картоплю та обсмажену цибулю, солимо і перчимо до смаку (потрібно додати приблизно 1,5 ч. л.). Ретельно перемішуємо до однорідності.

На дно каструлі викладаємо залишки капусти та непридатне листя. Потім беремо 1 лист, викладаємо в нього приблизно 1 ст. л. картопляної начинки та загортаємо, формуючи голубець. Проробляємо те саме з рештою начинки і листочками, щільно викладаємо їх у каструлю.

Беремо приблизно 0,5 л холодної води та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, перемішуємо та заливаємо голубці. Зверху голубці накриваємо листочками.

Ставимо варити на слабкий вогонь приблизно на 1,5 години.

Подавати цю пісну страву можна з обсмаженою на олії цибулею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину