У багатьох господинь є улюблені рецепти, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, можна спробувати нові кулінарні ідеї. Наприклад, зробити ліниві голубці в томатно-сметанном соусі або пісні – з картоплею. theLime підібрав простий рецепт таких голубців, яким поділилася фуд-блогер Юлія на YouTube-каналі "Смаколики Юлі".
Інгредієнти: капуста (2 головки), картопля (2 кг), цибуля (6-7 шт.), сіль (2,5 ч. л.), перець, рослинна олія, вода.
Приготування:
Для приготування смачних голубців із картоплею спочатку необхідно підготувати капусту. Промиваємо її в проточній воді, за бажанням знімаємо верхнє листя. Витираємо насухо і вирізаємо з неї качан, щоб потім легко можна було відокремлювати листочки.
Обрізки з капусти не викидаємо – вони знадобляться, щоб вистелити дно посуду, в якому готуватимуться голубці.
Беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду і додаємо 1 ч. л. солі. Чекаємо, поки вона закипить, і відправляємо туди качан капусти. Через декілька хвилин вода знову закипить, і починаємо виделкою акуратно відокремлювати листочки. Потім необхідно обрізати грубі місця на листках капусти. Всі непридатні листки та обрізки не викидаємо.
Тепер візьмемося до приготування начинки для пісних голубців. Очищаємо приблизно 2 кг картоплі, з них 0,5 кг відправляємо варити в каструлю з підсоленою водою (як на пюре).
Цибулю очищаємо від лушпиння. Тремо на терці для дерунів 1 цибулину, а потім 1,5 кг картоплі, що залишилися, – це необхідно для того, щоб картопля не почорніла. Решту цибулі можна подрібнити ножем.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній нарізану цибулю для начинки голубців без м'яса.
Читайте також: Як смачно приготувати голубці з виноградного листя.
З'єднуємо всі інгредієнти для начинки: картопляне пюре, натерту картоплю та обсмажену цибулю, солимо і перчимо до смаку (потрібно додати приблизно 1,5 ч. л.). Ретельно перемішуємо до однорідності.
На дно каструлі викладаємо залишки капусти та непридатне листя. Потім беремо 1 лист, викладаємо в нього приблизно 1 ст. л. картопляної начинки та загортаємо, формуючи голубець. Проробляємо те саме з рештою начинки і листочками, щільно викладаємо їх у каструлю.
Беремо приблизно 0,5 л холодної води та розчиняємо в ній 1 ч. л. солі, перемішуємо та заливаємо голубці. Зверху голубці накриваємо листочками.
Ставимо варити на слабкий вогонь – приблизно на 1,5 години.
Подавати цю пісну страву можна з обсмаженою на олії цибулею.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ліниві голубці у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити вдома ситну долму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.