Лайм

Як смачно приготувати голубці з виноградного листя: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

У багатьох господинь є улюблені рецепти котлет, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, можна спробувати нові кулінарні трюки. Наприклад, зробитити ліниві голубці в духовці або долму з виноградного листя. theLime підібрав простий рецепт останньої.

Інгредієнти: виноградне листя (300 г), м'ясний фарш (1 кг), круглий рис (1 склянка), цибуля (1 шт.), часник (4 зубчики), сіль, сухі спеції (коріандр, м'ята, чорний перець, червоний, гострий), зелень (кінза, петрушка, кріп, м'ята), сметана (400 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачного фаршу найкраще взяти курку, яловичину та свинину. Промиваємо м'ясо під проточною водою, нарізаємо на невеликі шматочки і пропускаємо через м'ясорубку.

Листя винограду можна взяти як свіже, так і мариноване. Якщо свіже – зрізаємо хвостики та ретельно промиваємо їх під проточною водою. Заливаємо окропом, чекаємо хвилин 5, а потім зливаємо воду. Якщо листя мариноване, його потрібно розгорнути, розібрати по одному, залити окропом і потримати 20 хвилин.

Рис промиваємо у кількох водах – до прозорості, потім відварюємо до напівготовності.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем.

Зелень промиваємо під проточною водою, видаляємо жорсткі стебла і мляві листочки, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем. Частину зелені та часнику відкладаємо убік.

У глибокій мисці з'єднуємо фарш, рис, цибулю, часник, зелень та спеції. Вимішуємо руками до однорідності.

Беремо виноградний лист і трохи фаршу, формуємо з нього довгасту котлету і укладаємо її на ребристу частину біля основи листа. Загортаємо начинку, підвертаючи краї. Гладка частина листа має залишитися зверху.

На дно каструлі кладемо кілька виноградних листків, щоб долма в процесі приготування не пригоріла. Щільно викладаємо конвертики швом донизу. Заливаємо киплячою підсоленою водою і зверху накриваємо тарілкою, щоб долма не виринала і листочки не розгорталися. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину.

Для соусу беремо подрібнений часник та зелень і змішуємо їх зі сметаною.

Подаємо апетитну долму до столу, виклавши її на велику тарілку з соусом, та насолоджуємося смаком.

Фото: wikipedia.org

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців