Багато господинь в умовах війни та віялових відключень електроенергії вважають за краще готувати прості страви з тих продуктів, які є під рукою. І якщо ви вже робили курячу печінку в сметані, побалуйте своїх близьких курячими сердечками з грибами. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Юля на своїй сторінці vdoma.smachno в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: курячі сердечка (600 г), печериці (300 г), вершки (250-300 мл), цибуля (1 шт.), часник, сіль, перець.
Приготування:
Печериці споліскуємо у воді, обрізаємо зіпсовані місця, за бажанням очищаємо. Нарізаємо маленькі гриби на половинки, а середні та великі – на кілька скибочок.
Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
Серця очищаємо від жиру, ретельно промиваємо в проточній воді.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, потім підсмажуємо курячі сердечка протягом 5 хвилин на сильному вогні.
Читайте також: Як готувати курячі сердечка в сметані.
Цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо і подрібнюємо ножем. Потім додаємо її в сковороду до сердець. Смажимо ще приблизно 10 хвилин на середньому вогні, потім заливаємо серця водою і тушкуємо ще 20-25 хвилин.
Коли частина води випарується, додаємо гриби, смажимо ще 5 хвилин, не забуваємо про сіль та спеції.
Наприкінці вливаємо вершки, додаємо подрібнений часник і мелений перець. Після закипання тушкуємо ще приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи вершковий соус, щоб не пригорів.
Подаємо апетитні курячі сердечка до столу з будь-яким гарніром.
- Раніше ми розповіли, як приготувати свинячий язик у духовці.
- Читайте також наLime, як зробити ніжні курячі котлети з сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.