Лайм

Як приготувати курячі сердечка у вершковому соусі: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

Багато господинь в умовах війни та віялових відключень електроенергії вважають за краще готувати прості страви з тих продуктів, які є під рукою. І якщо ви вже робили курячу печінку в сметані, побалуйте своїх близьких курячими сердечками з грибами. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер Юля на своїй сторінці vdoma.smachno в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: курячі сердечка (600 г), печериці (300 г), вершки (250-300 мл), цибуля (1 шт.), часник, сіль, перець.

Фото: instagram.com/vdoma.smachno

Приготування:

Печериці споліскуємо у воді, обрізаємо зіпсовані місця, за бажанням очищаємо. Нарізаємо маленькі гриби на половинки, а середні та великі – на кілька скибочок.

Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

Серця очищаємо від жиру, ретельно промиваємо в проточній воді.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, потім підсмажуємо курячі сердечка протягом 5 хвилин на сильному вогні.

Читайте також: Як готувати курячі сердечка в сметані.

Цибулю чистимо від лушпиння, промиваємо і подрібнюємо ножем. Потім додаємо її в сковороду до сердець. Смажимо ще приблизно 10 хвилин на середньому вогні, потім заливаємо серця водою і тушкуємо ще 20-25 хвилин.

Коли частина води випарується, додаємо гриби, смажимо ще 5 хвилин, не забуваємо про сіль та спеції.

Наприкінці вливаємо вершки, додаємо подрібнений часник і мелений перець. Після закипання тушкуємо ще приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи вершковий соус, щоб не пригорів.

Подаємо апетитні курячі сердечка до столу з будь-яким гарніром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні