Кожна господиня має свої фірмові рецепти закусок, якими вона балує свою родину. І якщо ви вже робили пікантну спаржеву квасолю по-корейськи, приготуйте капусту з морквою і часником. theLime підібрав простий і швидкий рецепт у корейському стилі, яким поділилася Наталія Козоріз на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: білокачанна або молода капуста (1 головка), морква (1-2 шт.), сіль (1 ст. л. без гірки), цукор (3 ст. л.), мелений коріандр (1 ст. л.), солодка паприка (1 ст. л.), гостра паприка (0,5 ч. л.), часник (7 зубчиків), оцет 9% (7 ст. л.), куркума (1 ч. л.), рослинна олія без запаху (100 г).
Також знадобиться спеціальна тертка для корейської моркви.
Приготування:
Для приготування такої закуски можна взяти білокачанну або молоду капусту, якщо у неї вже тверде листя. Промиваємо її під проточною водою, знімаємо кілька верхніх листочків.
Нарізаємо капусту досить крупно та солимо. Перемішуємо руками – так, щоб капуста пустила сік. Потім залишаємо у такому вигляді приблизно на півгодини.
Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо. Тремо її на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.
Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.
Читайте також: Як приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах.
Через зазначений проміжок часу змішуємо капусту та моркву, додаємо цукор та спеції: мелений коріандр, солодку та гостру паприку, куркуму. Додаємо сюди ж часник, оцет і гарячу рослинну олію без запаху, все ретельно перемішуємо.
Залишаємо капусту хоча б на півгодини – годину, щоб вона настоялася.
Подаємо ароматну капусту по-корейськи з морквою та часником до столу – така закуска доповнить будь-який гарнір, а також м'ясні та рибні страви.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оригінальний крабовий салат із морквою по-корейськи.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму болгарський перець по-корейськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.