Лайм

Як приготувати капусту по-корейськи з морквою і часником: швидкий рецепт

Зробити її простіше простого

Кожна господиня має свої фірмові рецепти закусок, якими вона балує свою родину. І якщо ви вже робили пікантну спаржеву квасолю по-корейськи, приготуйте капусту з морквою і часником. theLime підібрав простий і швидкий рецепт у корейському стилі, яким поділилася Наталія Козоріз на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: білокачанна або молода капуста (1 головка), морква (1-2 шт.), сіль (1 ст. л. без гірки), цукор (3 ст. л.), мелений коріандр (1 ст. л.), солодка паприка (1 ст. л.), гостра паприка (0,5 ч. л.), часник (7 зубчиків), оцет 9% (7 ст. л.), куркума (1 ч. л.), рослинна олія без запаху (100 г).

Також знадобиться спеціальна тертка для корейської моркви.

Фото: instagram.com/natalakozoriz

Приготування:

Для приготування такої закуски можна взяти білокачанну або молоду капусту, якщо у неї вже тверде листя. Промиваємо її під проточною водою, знімаємо кілька верхніх листочків.

Нарізаємо капусту досить крупно та солимо. Перемішуємо руками так, щоб капуста пустила сік. Потім залишаємо у такому вигляді приблизно на півгодини.

Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо. Тремо її на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.

Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

Читайте також: Як приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах.

Через зазначений проміжок часу змішуємо капусту та моркву, додаємо цукор та спеції: мелений коріандр, солодку та гостру паприку, куркуму. Додаємо сюди ж часник, оцет і гарячу рослинну олію без запаху, все ретельно перемішуємо.

Залишаємо капусту хоча б на півгодини – годину, щоб вона настоялася.

Подаємо ароматну капусту по-корейськи з морквою та часником до столу – така закуска доповнить будь-який гарнір, а також м'ясні та рибні страви.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні