Кожна господиня має свої фірмові рецепти закусок, якими вона балує свою родину. І якщо ви вже робили пікантну спаржеву квасолю по-корейськи, приготуйте капусту з морквою і часником. theLime підібрав простий і швидкий рецепт у корейському стилі, яким поділилася Наталія Козоріз на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: білокачанна або молода капуста (1 головка), морква (1-2 шт.), сіль (1 ст. л. без гірки), цукор (3 ст. л.), мелений коріандр (1 ст. л.), солодка паприка (1 ст. л.), гостра паприка (0,5 ч. л.), часник (7 зубчиків), оцет 9% (7 ст. л.), куркума (1 ч. л.), рослинна олія без запаху (100 г).

Також знадобиться спеціальна тертка для корейської моркви.

picture Фото: instagram.com/natalakozoriz

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для приготування такої закуски можна взяти білокачанну або молоду капусту, якщо у неї вже тверде листя. Промиваємо її під проточною водою, знімаємо кілька верхніх листочків.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Нарізаємо капусту досить крупно та солимо. Перемішуємо руками так, щоб капуста пустила сік. Потім залишаємо у такому вигляді приблизно на півгодини.

Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо. Тремо її на спеціальній тертці для моркви по-корейськи.

Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

Читайте також: Як приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах.

Через зазначений проміжок часу змішуємо капусту та моркву, додаємо цукор та спеції: мелений коріандр, солодку та гостру паприку, куркуму. Додаємо сюди ж часник, оцет і гарячу рослинну олію без запаху, все ретельно перемішуємо.

Залишаємо капусту хоча б на півгодини – годину, щоб вона настоялася.

Подаємо ароматну капусту по-корейськи з морквою та часником до столу – така закуска доповнить будь-який гарнір, а також м'ясні та рибні страви.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.