Рис - смачний та корисний гарнір до будь-якої м'ясної страви. Однак при приготуванні часто злипається і стає схожим на в'язку липку кашу. Кулінарний блогер katia_shkredova розповіла у себе в Instagram, як правильно зварити рис, щоб він був розсипчастим.
Інгредієнти на 1 порцію: рис (1 склянка), вода (2 склянки), сіль (1 ч.л.), оливкова олія (1 ст.л.), часник (1-2 зубчики).
Приготування:
Рис ретельно промийте, доки вода не буде прозорою. Процідіть через сито.
Читайте також: Чи можна їсти рис, у якому завелися жучки, і як позбутися шкідників
Для цього найпростішого рецепту знадобиться сковорода. Розігрійте сковороду, влийте оливкову олію та закиньте часник, щоб ароматизувати її.
Далі висипте рис і підсмажте протягом кількох хвилин, періодично помішуючи.
Потім влийте воду у співвідношенні 1:2, посоліть. Накрийте кришкою та готуйте спочатку на великому вогні 5 хвилин, потім 10 хвилин на слабкому. Не відкривайте кришку під час приготування.
Після цього вимкніть плиту і залиште рис настоятися під кришкою ще 3-5 хвилин. Тільки тоді можна відкрити кришку та перемішати рис.
- Раніше ми розповідали, як приготувати тефтелі з рисом та грибами.
- Читайте також, як правильно зварити рис для суші.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.