Лайм

Рис не буде злипатися, якщо приготувати його за цим простим рецептом

Так рис ви ще не готували

Рис - смачний та корисний гарнір до будь-якої м'ясної страви. Однак при приготуванні часто злипається і стає схожим на в'язку липку кашу. Кулінарний блогер katia_shkredova розповіла у себе в Instagram, як правильно зварити рис, щоб він був розсипчастим.

Інгредієнти на 1 порцію: рис (1 склянка), вода (2 склянки), сіль (1 ч.л.), оливкова олія (1 ст.л.), часник (1-2 зубчики).

Фото: Getty Images

Приготування:

Рис ретельно промийте, доки вода не буде прозорою. Процідіть через сито.

Читайте також: Чи можна їсти рис, у якому завелися жучки, і як позбутися шкідників

Для цього найпростішого рецепту знадобиться сковорода. Розігрійте сковороду, влийте оливкову олію та закиньте часник, щоб ароматизувати її.

Далі висипте рис і підсмажте протягом кількох хвилин, періодично помішуючи.

Потім влийте воду у співвідношенні 1:2, посоліть. Накрийте кришкою та готуйте спочатку на великому вогні 5 хвилин, потім 10 хвилин на слабкому. Не відкривайте кришку під час приготування.

Після цього вимкніть плиту і залиште рис настоятися під кришкою ще 3-5 хвилин. Тільки тоді можна відкрити кришку та перемішати рис.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні