Кожна господиня має свій фірмовий рецепт млинців: хтось готує печінкові з начинкою з плавленого сиру, хтось макові, а інші – з твердим сиром. theLime підібрав простий рецепт еластичних млинців, яким поділилася блогер katia_shkredova на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: рослинна олія (30 мл), яйця (4 шт.), борошно (400 г), сіль (щіпка), молоко (500 г), вода (300 мл).
Приготування:
Для приготування еластичних млинців спочатку кип'ятимо воду і даємо їй трохи охолонути.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль і перемішуємо все вінчиком. Потім вливаємо олію і перемішуємо ще раз.
Згодом додаємо молоко і поступово – у кілька етапів – вводимо просіяне через сито борошно. Ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
Читайте також: Що загорнути в млинці: топ-15 рецептів найсмачніших начинок.
Наприкінці додаємо теплу кип'ячену воду, ще раз перемішуємо і залишаємо тісто при кімнатній температурі на 20-25 хвилин.
Сковороду ретельно розігріваємо з вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо на неї трохи млинцевого тіста і розподіляємо його так, щоб покрити тонким шаром всю поверхню сковороди. Чекаємо декілька хвилин, потім перевертаємо млинець за допомогою виделки або силіконової лопатки на інший бік. Тримаємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. За бажанням змащуємо вершковим маслом. Виконуємо те саме доти, поки тісто не закінчиться.
Подаємо апетитні млинці до столу з джемами та сметаною або ж загортаємо в них будь-яку начинку.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні бендерики із фаршем на сковороді.
- Читайте також на theLime, як приготувати налисники з куркою, грибами та сиром, щоб начинка була соковитою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.