Лайм

Млинці не будуть рватися, якщо приготувати їх за цим рецептом на молоці

Зробити їх простіше простого

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт млинців: хтось готує печінкові з начинкою з плавленого сиру, хтось макові, а інші – з твердим сиром. theLime підібрав простий рецепт еластичних млинців, яким поділилася блогер katia_shkredova на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: рослинна олія (30 мл), яйця (4 шт.), борошно (400 г), сіль (щіпка), молоко (500 г), вода (300 мл).

Фото: instagram.com/katia_shkredova

Приготування:

Для приготування еластичних млинців спочатку кип'ятимо воду і даємо їй трохи охолонути.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль і перемішуємо все вінчиком. Потім вливаємо олію і перемішуємо ще раз.

Згодом додаємо молоко і поступово – у кілька етапів – вводимо просіяне через сито борошно. Ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.

Читайте також: Що загорнути в млинці: топ-15 рецептів найсмачніших начинок.

Наприкінці додаємо теплу кип'ячену воду, ще раз перемішуємо і залишаємо тісто при кімнатній температурі на 20-25 хвилин.

Сковороду ретельно розігріваємо з вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо на неї трохи млинцевого тіста і розподіляємо його так, щоб покрити тонким шаром всю поверхню сковороди. Чекаємо декілька хвилин, потім перевертаємо млинець за допомогою виделки або силіконової лопатки на інший бік. Тримаємо ще 1-2 хвилини та знімаємо з плити. За бажанням змащуємо вершковим маслом. Виконуємо те саме доти, поки тісто не закінчиться.

Подаємо апетитні млинці до столу з джемами та сметаною або ж загортаємо в них будь-яку начинку.

Фото: instagram.com/katia_shkredova

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні