Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами. Більше того, для деяких це спосіб відволіктися від депресивних та тривожних думок. І якщо ви вже робили пісні голубці з картоплею, цього разу приготуйте ліниві з рисом та капустою. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер fayna_kitchen на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: м'ясний фарш (0,5 кг), круглозернистий рис (1 склянка), білокачанна капуста (приблизно 0,25 великого качана), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), томатна паста або кетчуп (2 ст. л.), кріп (кілька щіпок), сметана (1 склянка), яйця (2 шт.), рослинна олія, борошно, сіль, чорний мелений перець.
Приготування:
Фарш для лінивих голубців можна купити магазинний або ж приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через м'ясорубку.
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді, капусту дрібно ріжемо. Цибулю очищаємо від лушпиння і теж подрібнюємо. Моркву очищаємо та тремо на терці.
Сковороду розігріваємо з олією, обсмажуємо на ній цибулю до прозорості. Потім додаємо моркву, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо ще трохи олії і капусту. Тушкуємо все це хвилин 15 на середньому вогні. Перші 5 хвилин на відкритій сковороді, потім 10 хвилин під кришкою.
Рис промиваємо у кількох водах до прозорості. Заливаємо в каструлю відфільтровану воду, доводимо до кипіння, трохи підсолюємо, всипаємо рис, перемішуємо і варимо на маленькому вогні 20 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, не промиваючи.
Читайте також: Як смачно приготувати голубці з виноградного листя.
Чекаємо, поки тушковані овочі та рис трохи охолонуть, змішуємо їх у глибокій мисці, додаємо фарш. Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, потім подрібнюємо ножем і додаємо в суміш овочів та фаршу разом із томатною пастою, сіллю, спеціями.
Ретельно перемішуємо, додаємо яйця та ще раз перемішуємо.
Сковороду розігріваємо з невеликою кількістю олії. З маси ліпимо котлетки, обвалюємо в борошні та викладаємо на сковороду.
Обсмажуємо із двох сторін до золотистої скоринки, акуратно перевертаємо лопаткою або двома виделками. Потім голубці з рисом і капустою складаємо в каструлю, заливаємо соусом, для якого змішуємо 1 склянку томатної пасти, 1 склянку сметани, сіль та гарячу воду. Соусу має бути стільки, щоб тільки покрити усі голубці.
Доводимо до кипіння і тушкуємо під кришкою на маленькому вогні приблизно 30 хвилин.
Подаємо до столу ліниві голубці та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати голубці у духовці.
- Читайте також наLime, як зробити ліниві голубці в томатно-сметанном соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.