Лайм

Як приготувати швидкі бананові кекси: простий рецепт

М'які всередині та хрусткі зовні

Кекси - проста в приготуванні домашня випічка, з якою впорається навіть підліток або господиня-початківець без досвіду. Їх готують із різними ягодами, фруктами і навіть овочами. theLime підібрав для вас простий рецепт бананових кексів, яким поділилася авторка кулінарного блогу в Instagram "Смаколик.юа".

Інгредієнти для тіста: борошно (230 г), розпушувач (1 ч. л.), сода (1 ч. л.), сіль (0,25 ч. л.), кориця (0,25 ч. л.), банани (3 шт.), цукор (150 г), ванільний цукор (1 ч.л.), вершкове масло або маргарин (120 г), яйце (1 шт.).

Інгредієнти для топінгу: борошно (2 ст.л.), цукор (2 ст.л.), вівсянка (2 ст.л.), горіхи (30 г), вершкове масло (35 г).

Фото: instagram.com/smakoluk.ua

Приготування:

Спочатку з'єднайте всі сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, сіль та корицю.

Читайте також: Рецепт шоколадних кексів з бананом у мікрохвильовій печі.

В окремій мисці розімніть банани і додайте цукор, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло та яйце. Перемішайте. У кілька прийомів введіть заздалегідь підготовлені сипучі продукти.

Тісто для кексів розкладіть у формочки (заповнюйте не більше 2/3 висоти). Має вийти приблизно 16 кексів.

Приготуйте топінг. З'єднайте борошно, цукор, вівсянку та подрібнені горіхи. Потім візьміть холодне вершкове масло і руками перетріть із сипучими інгредієнтами. Посипте топінгом кекси і відправляйте в духовку. Випікайте при температурі 190 градусів 20-25 хвилин.

Готові кекси з бананом подавайте до чаю, кави або просто так.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні