Осінь у багатьох асоціюється з пожовклим листям, походами в ліс за грибами, а також зі збиранням урожаю гарбуза, стравами з якого потрібно встигнути насолодитися. І якщо ви вже робили гарбузові панкейки або шарлотку, побалуйте близьких корисними кексами без молока і масла. theLime підібрав перевірений рецепт, яким поділилася на своїй сторінці в соцмережі Instagram кондитер solodka_feya.
Інгредієнти: гарбузове пюре (250 г), цукор (200 г), борошно (300 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (120 г), яблуко (1 шт.), сіль (щіпка), кориця (0 5 ч. л.), мускатний горіх (0,5 ч. л.), імбир (0,5 ч. л.).
Приготування:
Для приготування смачних кексів без молока і масла необхідно взяти гарбуз, очистити його, порізати на середні шматочки і запекти в духовці до м'якості. Потім беремо блендер та подрібнюємо їх у пюре.
Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки, дрібно ріжемо ножем.
У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно, цукор, спеції та розпушувач.
В іншому посуді збиваємо гарбузове пюре з яйцями та олією. Потім у яєчно-гарбузову суміш додаємо сухі інгредієнти, а також нарізане яблуко і все разом ретельно перемішуємо.
Читайте також: Рецепт шоколадних кексів із бананом у мікрохвильовій печі.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С.
Підготовлене тісто розкладаємо в картонні або силіконові форми – так, щоб воно зайняло приблизно дві третини кожної форми.
Ставимо формочки з тістом в розігріту духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин до золотистого кольору. Потім виймаємо і чекаємо, поки кекси трохи охолонуть за кімнатної температури.
Подаємо гарбузові кекси без молока і масла до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний гарбузовий пиріг із манкою.
- Читайте також на theLime, як зробити котлети з гарбуза та курячого фаршу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.