Лайм

Як спекти запашні кекси з гарбузом та яблуком: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю та дітей

Осінь у багатьох асоціюється з пожовклим листям, походами в ліс за грибами, а також зі збиранням урожаю гарбуза, стравами з якого потрібно встигнути насолодитися. І якщо ви вже робили гарбузові панкейки або шарлотку, побалуйте близьких корисними кексами без молока і масла. theLime підібрав перевірений рецепт, яким поділилася на своїй сторінці в соцмережі Instagram кондитер solodka_feya.

Інгредієнти: гарбузове пюре (250 г), цукор (200 г), борошно (300 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (120 г), яблуко (1 шт.), сіль (щіпка), кориця (0 5 ч. л.), мускатний горіх (0,5 ч. л.), імбир (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачних кексів без молока і масла необхідно взяти гарбуз, очистити його, порізати на середні шматочки і запекти в духовці до м'якості. Потім беремо блендер та подрібнюємо їх у пюре.

Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки, дрібно ріжемо ножем.

У великій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно, цукор, спеції та розпушувач.

В іншому посуді збиваємо гарбузове пюре з яйцями та олією. Потім у яєчно-гарбузову суміш додаємо сухі інгредієнти, а також нарізане яблуко і все разом ретельно перемішуємо.

Читайте також: Рецепт шоколадних кексів із бананом у мікрохвильовій печі.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С.

Підготовлене тісто розкладаємо в картонні або силіконові форми так, щоб воно зайняло приблизно дві третини кожної форми.

Ставимо формочки з тістом в розігріту духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин до золотистого кольору. Потім виймаємо і чекаємо, поки кекси трохи охолонуть за кімнатної температури.

Подаємо гарбузові кекси без молока і масла до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу