Лайм

Як варити рис для суші: простий рецепт та варіанти начинок

Поекспериментуйте на дозвіллі з цією стравою

Через війну в Україні багато людей втратили повністю або частково свої доходи. Тому тепер не кожен може дозволити собі маленькі радощі – такі як похід із другою половинкою чи родиною до улюбленого ресторану на піцу чи суші. Але досвідчені господині не впадають у відчай і експериментують з улюбленими стравами. theLime підібрав для вас простий рецепт, як правильно варити рис для суші, яким поділилася фуд-блогер Вікторія на своїй сторінці cook_with_me_at_home в соцмережі Instagram.

Інгредієнти на 9 ролів: рис (430 г), вода (585 мл), рисовий оцет (130 мл), цукор (58 г), сіль (1 ч. л.), листи норі (5 шт.).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Рис промиваємо в холодній воді, змінюючи воду доти, доки вона не стане прозорою – мінімум 7 разів.

Висипаємо рис у каструлю та заливаємо холодною водою – так, щоб приблизно 3 см води було зверху над рівнем рису. Залишаємо приблизно на 30 хвилин, потім ще раз добре промиваємо. Промитий рис висипаємо в сотейник і додаємо питну воду. Накриваємо кришкою та ставимо на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь на мінімум і варимо 20 хвилин. Вимикаємо вогонь і, не відкриваючи кришку, залишаємо у такому вигляді на 15 хвилин.

Читайте також: Рис не злипатиметься, якщо приготувати його за цим простим рецептом.

Тим часом готуємо заправку для рису. Рисовий оцет змішуємо з сіллю та цукром, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.

У гарячий рис зверху виливаємо заправку та перемішуємо, щоб вона розподілилася рівномірно.

Листи норі розрізаємо навпіл. Формуємо суші із теплого рису.

Варіанти начинки для суші:

Філадельфія (рис назовні): верх – сьомга слабосолона, середина – сир "Філадельфія", зелена цибуля;

Каліфорнія (рис назовні): верх – ікра летючої риби, середина – крабове м'ясо чи креветка, огірок, авокадо, майонез;

Тонно (рис назовні): верх чорний кунжут, середина консервований тунець подрібнений, огірок, зелена цибуля, майонез;

Традиційні (рис всередину): васабі, огірок, копчений лосось чи вугор.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні