Лайм

Як нагріти їжу на свічці: проста інструкція, якщо немає газу і світла

Корисний лайфхак на випадок блекауту

Після масованих ракетних ударів РФ по об'єктах інфраструктури мільйони українців живуть в умовах аварійних та планових відключень світла. Далеко не всі мають можливість використовувати генератор або зарядну станцію, тому важливо знати кілька лайфхаків, як пережити зиму в умовах блекауту. Раніше ми розповідали, як зробити простий обігрівач зі свічки та консервної банки, а тепер ділимося порадами щодо розігріву їжі без світла та газу.

"Плита" зі свічок

Візьміть неглибоку каструлю, на дно поставте кілька свічок, а зверху - решітку для гриля. На решітку поставте металеву миску з їжею і дочекайтеся, доки вона нагріється. У такий спосіб можна підігріти суп, кашу і навіть підсмажити яйце.

Читайте на тему: Блогер показав, як спекти хліб на свічках, якщо немає газу і світла.

Фото: odessa-life.od.ua

Сухий спирт для приготування їжі

Замість свічок для розігріву їжі можна використовувати сухий спирт, але палити його слід лише у пальнику. Такий пальник можна купити або зробити своїми руками: у низькій консервній банці проробити кілька отворів для припливу повітря, покласти на дно таблетку сухого спирту і підпалити. При цьому важливо дно каструлі, в якій стоятиме саморобний пальник, застелити алюмінієвою фольгою.

Фото: rozetka.com.ua

Пакети для розігріву їжі

Також у продажу можна знайти безполуменеві нагрівачів їжі хімічної дії. Через великий попит у більшості інтернет-магазинів України вони розпродані (військові використовують їх у дуже складних польових умовах), тому пошукати пакети для розігріву можна за кордоном.

Читайте на тему: 12 простих порад, як зігрітися в холодній квартирі без опалення.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні