Холодець – одна з найпопулярніших українських страв, яку часто готують на Новий рік та Різдво. Крім традиційного холодця зі свинячої рульки та курки, є багато варіантів варіантів його приготування. Блогерка Elin Ukraine в Instagram поділилася рецептом холодця з риби з овочами. Готувати його можна з хека, лосося чи будь-якої іншої риби, яка у вас є.
Інгредієнти: 1 кг хека чи іншої риби, 2 л води, 4 ст. желатину, 1 великий болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, сіль, перець, лавровий лист за смаком, петрушка для прикрашання.
Приготування:
Болгарський перець, моркву та цибулю очистити та нарізати брусочками.
Наповнити каструлю водою, додати сіль, перець, лавровий лист та овочі. Довести до кипіння та поварити протягом 10 хвилин.
Рибу почистити, видалити кістки, нарізати шматочками і додати в каструлю з овочами. Варити ще 15-20 хв.
У тарілки розкласти шматочки риби, солодкого перцю, моркви, а також по гілочці свіжої петрушки.
Бульйон, що залишився в каструлі, процідити і знову поставити на вогонь для приготування заливки для холодця.
Читайте на тему: Як приготувати прозорий холодець з курки: простий рецепт з желатином.
У чашці 4 ст. л. желатину залити холодною водою та залишити на 5 хвилин.
Коли желатин набухне, вилийте його в киплячий бульйон, розмішайте і поваріть ще 5 хвилин.
Заливне розлийте в тарілки з рибою та овочами та залиште до застигання.
- Раніше ми розповідали, як приготувати на Новий рік запечену скумбрію на подушці з картоплі.
- Дізнайтесь також рецепт новорічного салату Шуба в рулеті.