Лайм

Як приготувати прозорий холодець з курки: простий рецепт з желатином

Бюджетний варіант популярної страви

Холодець - ситна та поживна страва, яку готують з різних видів м'яса. Якщо ви вже готували класичний холодець, цього разу урізноманітніть своє меню ніжним холодцем з курки. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилася дієтолог та фуд-блогер Ольга Литвинова на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти: курячі крила (0,6 кг – 6 шт.), вода (2 л), желатин (25 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), сіль (2 ч.л.), лавровий лист (4 шт.), перець чорний горошком (10 шт.), запашний перець горошком (2 шт.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Курячі крила добре промийте під проточною водою.

У каструлю, в якій варитимете холодець, налийте воду і поставте на вогонь. Коли закипить, закиньте курку, трохи проваріть і зніміть пінку.

Читайте також: Що робити, якщо не застиг холодець: лайфхак, щоб врятувати страву.

Додайте в каструлю овочі, спеції та варіть курячий бульйон на повільному вогні приблизно 1,5 години.

Потім дістаньте крила, охолодіть і розберіть на маленькі шматочки. Розкладіть по ємностях. Зверху викладіть нарізану моркву.

Желатин замочіть та змішайте з бульйоном. Розлийте отриману суміш у форми з курячим м'ясом. Поставте у холодильник для застигання.

Холодець з желатином із курки виходить прозорим та дієтичним. Цей рецепт сподобається тим, хто слідкує за своєю фігурою.

Фото: instagram.com/dietolog_litvinova

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг