Холодець - ситна та поживна страва, яку готують з різних видів м'яса. Якщо ви вже готували класичний холодець, цього разу урізноманітніть своє меню ніжним холодцем з курки. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилася дієтолог та фуд-блогер Ольга Литвинова на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти: курячі крила (0,6 кг – 6 шт.), вода (2 л), желатин (25 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), сіль (2 ч.л.), лавровий лист (4 шт.), перець чорний горошком (10 шт.), запашний перець горошком (2 шт.).
Приготування:
Курячі крила добре промийте під проточною водою.
У каструлю, в якій варитимете холодець, налийте воду і поставте на вогонь. Коли закипить, закиньте курку, трохи проваріть і зніміть пінку.
Читайте також: Що робити, якщо не застиг холодець: лайфхак, щоб врятувати страву.
Додайте в каструлю овочі, спеції та варіть курячий бульйон на повільному вогні приблизно 1,5 години.
Потім дістаньте крила, охолодіть і розберіть на маленькі шматочки. Розкладіть по ємностях. Зверху викладіть нарізану моркву.
Желатин замочіть та змішайте з бульйоном. Розлийте отриману суміш у форми з курячим м'ясом. Поставте у холодильник для застигання.
Холодець з желатином із курки виходить прозорим та дієтичним. Цей рецепт сподобається тим, хто слідкує за своєю фігурою.
- Раніше ми розповідали, як приготувати смачний холодець із індички на новорічний стіл.
- Читайте також theLime, як приготувати справжній холодець.