Лайм

Як приготувати прозорий холодець з курки: простий рецепт з желатином

Бюджетний варіант популярної страви

Холодець - ситна та поживна страва, яку готують з різних видів м'яса. Якщо ви вже готували класичний холодець, цього разу урізноманітніть своє меню ніжним холодцем з курки. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилася дієтолог та фуд-блогер Ольга Литвинова на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти: курячі крила (0,6 кг – 6 шт.), вода (2 л), желатин (25 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), сіль (2 ч.л.), лавровий лист (4 шт.), перець чорний горошком (10 шт.), запашний перець горошком (2 шт.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Курячі крила добре промийте під проточною водою.

У каструлю, в якій варитимете холодець, налийте воду і поставте на вогонь. Коли закипить, закиньте курку, трохи проваріть і зніміть пінку.

Читайте також: Що робити, якщо не застиг холодець: лайфхак, щоб врятувати страву.

Додайте в каструлю овочі, спеції та варіть курячий бульйон на повільному вогні приблизно 1,5 години.

Потім дістаньте крила, охолодіть і розберіть на маленькі шматочки. Розкладіть по ємностях. Зверху викладіть нарізану моркву.

Желатин замочіть та змішайте з бульйоном. Розлийте отриману суміш у форми з курячим м'ясом. Поставте у холодильник для застигання.

Холодець з желатином із курки виходить прозорим та дієтичним. Цей рецепт сподобається тим, хто слідкує за своєю фігурою.

Фото: instagram.com/dietolog_litvinova

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі