Чимало господинь вже почали підбирати рецепти і складати святкове меню на Новий рік 2023. І якщо ви вже визначилися, які салати поставите на стіл новорічної ночі, візьміть собі на замітку простий рецепт закуски з оселедця. theLime підібрав для вас покрокову інструкцію, як її зробити, якою поділилася фуд-блогер на своїй сторінці kate.deliciouss в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: оселедець (200 г), цибуля (30 г), яйце (1 шт.), яблуко (25 г), м'якоть білого хліба (30 г), вершки (70 г), вершкове масло (10 г).
Приготування:
Нарізаємо білий хліб – для приготування класичного форшмаку нам знадобиться лише його м'якоть. Викладаємо в миску і заливаємо вершками. Залишаємо в такому вигляді, поки хліб не вбере всі вершки.
Яйце відварюємо в каструлі з водою вкруту – 10 хвилин після закипання води. Потім заливаємо його холодною водою, щоб воно швидше охололо. Очищаємо від шкаралупи.
Читайте також: Готуємо на стіл легкі тарталетки із сиром та червоною рибою.
Обробну дошку застеляємо папером, викладаємо на неї оселедець. Знімаємо з нього шкірку, розрізаємо та дістаємо кістки. Вирізаємо філе оселедця та ще раз перевіряємо, чи немає там кісток.
Яблуко промиваємо в проточній воді, зрізаємо шкірку і ріжемо великі шматочки. За бажанням збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на 3-4 частини.
Пропускаємо усі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку 2 рази. Наприкінці можна додати трохи солі та спецій за смаком.
Подаємо форшмак до столу з грінками, чіпсами чи крекерами.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оригінальний форшмак із оселедця та квасолі.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний рибний паштет з плавленим сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.