Лайм

Як приготувати на Новий рік жульєн на листковому тісті: простий рецепт

Порадуйте близьких ситною закускою

Жульєн - запіканка з грибів та курки під сиром. Ця закуска має кілька варіацій приготування: її подають порційно у спеціальних кокотницях, великих формах, начиняють ним булочки або млинці. theLime поділиться ще одним варіантом жульєну - на листковому тісті. Ця закуска стане смачним доповненням до новорічного меню.

Інгредієнти: листкове тісто (400 г), картопля (300 г), куряче філе (500 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), печериці (400 г), олія рослинна, вершки 10% (60 г), сіль, перець, приправа для курки, твердий сир (100-120 г).

Фото: Getty Images

Приготування:

Картоплю очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою. Підсмажте на олії протягом 5 хвилин.

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Куряче філе та печериці наріжте невеликими шматочками. Додайте цибулю, м'ясо та гриби в сковороду до картоплі та готуйте ще 10 хвилин.

Читайте також: Блогер поділилася рецептом оригінальної та смачної закуски на Новий рік 2023.

Далі влийте вершки, додайте всі спеції та приправи і тушкуйте, поки начинка трохи не загусне.

Тим часом візьміть деко, застеліть його пергаментом і викладіть на нього листкове тісто, розкотене в пласт. Розкладіть начинку та сформуйте бортики. Якщо хочете зробити порційний жульєн, тоді скористайтесь формами для кексів.

Поставте форму з жульєном в духовку і випікайте в режимі верх-низ без конвенції 25-30 хвилин при температурі 200 градусів (орієнтуйтеся на рум'яний колір тіста).

Потім посипте тертим сиром та запікайте ще 5 хвилин.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні