Лайм

Як приготувати салат олів'є в рулеті: рецепт на Новий рік-2023

Новий погляд на знайому страву

Салат Олів'є – класика, без якої важко уявити новорічний стіл. Але що робити, якщо традиційний рецепт вже набрид? Раніше ми розповідали, як приготувати олів'є з креветками, а тепер покажемо, як зробити олів'є у рулеті.

Інгредієнти: куряче м'ясо (або варена ковбаса), картопля, морква, яйця, мариновані огірки, консервований зелений горошок, зелена цибуля, майонез, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю та моркву ретельно промийте під проточною водою, викладіть у каструлю з підсоленою водою та відваріть "у мундирі" близько 20-30 хвилин. Готові овочі остудіть, очистіть від шкірки та наріжте тонкими слайсами. Зручно це зробити за допомогою овочечистки.

Читайте також: Як приготувати на Новий рік салат Грибна поляна: простий рецепт.

Яйця відваріть вкруту, очистіть від шкаралупи і натріть на тертці.

Куряче м'ясо відваріть до готовності та наріжте невеликим кубиком.

Мариновані огірки наріжте слайсами, як моркву з картоплею. З консервованого зеленого горошку злийте воду.

Коли всі овочі будуть готові, починайте формування ролів. Візьміть фольгу та розстеліть її на стіл. Першим шаром викладіть слайси моркви у два ряди. Овочі мають бути покладені внахлест.

Другий шар - огірки та майонез. Третім шаром викладіть картоплю і злегка посоліть, змастіть майонезом. Четвертий шар – яйця. П'ятий – відварене м'ясо, сіль. Зверху на курку викладіть пір'я зеленої цибулі та посипте зеленим горошком.

Далі акуратно загорніть фольгу так, щоб вийшов довгий рулет. Закрутіть краї, щоб не розпадався і помістіть у холодильник приблизно на 30 хвилин. Потім візьміть гострий ніж та наріжте роли.

При бажанні можете міняти інгредієнти на свій смак, наприклад курку можна замінити сьомгою і викласти першим шаром.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини