Лайм

Топ-6 грубих помилок у домашньому манікюрі, які роблять нігті недоглянутими

Експерти поділилися рекомендаціями

В умовах війни в Україні не кожна жінка може дозволити собі салонний догляд нігтів. При цьому мати охайний манікюр і доглянуті руки - бажання багатьох. Експерти з манікюру розповіли виданню Who What Wear, яких помилок часто припускаються новачки під час домашніх маніпуляцій з нігтями.

1. Непідготовлені нігті

Так само, як ви очищуєте шкіру перед нанесенням макіяжу, важливо стежити за чистотою та нігтів перед нанесенням лаку.

"Обробіть нігтьову пластину дегідратором або ацетоном, перш ніж наносити лак, - радить майстер з манікюру Ешлі Бамбер. - Якщо ви пропустите цей крок, жир, пил і бруд на ваших нігтях завадять лаку добре закріпитися, і він не протримається так довго, як міг би".

Читайте на тему: Який манікюр зробити на Новий рік: топ-10 модних новинок.

Фото: Getty Images

2. Травми кутикули

Охайна кутикула – одна з ключових ознак бездоганного манікюру. При цьому важливо не перестаратися, намагаючись повністю її позбутися.

"Щоб позбутися болю та ризику зараження, завжди видаляйте зі шкіри тільки задирки і обережно використовуйте лопатку для кутикули, щоб прибрати відмерлу шкіру, - каже майстер з манікюру Роуз Такер. - Також ви можете використовувати розм'якшувачі кутикули, щоб полегшити роботу".

3. Нанесення лаку густим шаром

Навіть якщо ви поспішаєте, краще нанести на нігті кілька тонких шарів лаку, ніж один товстий.

"Чим менше, тим краще, - зазначає Ешлі Бамбер. - Незалежно від того, чи працюєте ви зі звичайним лаком або гель-лаком, кожен шар має бути дуже тонким. Використання товстих шарів призведе тільки до того, що навіть якщо лак затвердіє, через кілька днів він може відшаруватись".

4. Не витирати залишки лаку навколо нігтів

"Якщо залишити цятки лаку на ділянках довкола ваших нігтів, вони будуть виглядати неохайно, - попереджають експерти. - Завжди краще залишити крихітний зазор, ніж нанести лак на шкіру. Також завжди якнайшвидше очищуйте шкіру рідиною для зняття лаку за допомогою ватної палички".

Читайте на тему: Як виглядає наймодніший нюдовий манікюр 2023 року: фото.

Фото: Getty Images

5. Неправильний догляд за манікюром

Майстри радять своїм клієнтам не піддавати нігті надто інтенсивному впливу протягом 24 годин після манікюру. Уникайте саун, гарячих ванн та обмежте контакт із водою (як мінімум на дві години після нанесення лаку).

6. Здирання лаку

"Здирання гель-лаку - одна з найбільш руйнівних речей, які ви можете зробити зі своїми нігтями, - попереджає Такер. - Так, це привабливо, коли лак починає відшаровуватися, але шкода для нігтів з кожним разом ставатиме все більшою".

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею

Тренди весни 2024: які кольори і дизайни манікюру набирають популярності серед модниць

Які варіанти актуальних відтінків манікюру доглянути на весну та літо 2024 року, а також якими трендовими дизайнами їх доповнити