Лайм

Як приготувати пляцок "Сніговик у тропіках" – кулінарний тренд на Новий рік і Різдво

Побалуйте своїх близьких

Навіть під час війни ніхто не скасовував сімейні свята, такі як Новий рік та Різдво. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт, то можна приготувати простий десерт самостійно. Наприклад, ніжний галицький торт Вишиванка або медовий Снікерс. theLime підібрав для вас також простий рецепт трендового торта "Сніговик у тропіках".

Інгредієнти для бісквіту: жовтки (8 шт.), яйця (2 шт.), цукор (0,5 склянки), борошно (0,5 склянки), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для макового коржа: білки (8 шт.), цукор (1 склянка), борошно (0,5 склянки), мак (0,5 склянки), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для крему: вода (2 склянки), желе зі смаком лимона (2 упаковки), вершки від 30% (500 мл), цукрова пудра (5 ст. л.), персики (1 склянка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця для приготування коржів необхідно заздалегідь виставити, щоб вона була кімнатної температури.

Спочатку приготуємо бісквіт для пляцка на Новий рік чи Різдво. Розділяємо яйця (8 шт.) на жовтки та білки.

У миску до жовтків додаємо цілі яйця (2 шт.) і цукор, збиваємо вінчиком чи міксером до пишної світлої маси.

Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо через сито, всипаємо в яєчну суміш і акуратно перемішуємо ложкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випічки застилаємо пергаментним папером. Перекладаємо в неї тісто і відправляємо в гарячу духову шафу. Випікаємо бісквіт приблизно 15 хвилин, дістаємо і чекаємо, поки він охолоне. Потім розрізаємо на 2 тонких коржі.

Для приготування макового коржа білки (8 шт.) збиваємо до стійкої піни, потім по 1 ложці додаємо цукор, кожен раз продовжуючи добре збивати.

Просіяне через сито борошно змішуємо з сухим маком і розпушувачем, додаємо в білки і акуратно вимішуємо ложкою.

Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом, випікаємо приблизно 15 хвилин за температури 180°С. Виймаємо та залишаємо охолоджуватися.

Читайте також: Рецепт торта Бите скло зі згущеним молоком.

Для приготування крему у теплій воді розводимо лимонне желе, залишаємо до повного охолодження.

Добре охолоджені вершки збиваємо разом із цукровою пудрою в пишний крем. Зменшуємо швидкість міксера, тонкою цівкою вливаємо холодне желе, збиваємо до однорідності.

Персики промиваємо у проточній воді, видаляємо кісточки, нарізаємо кубиком.

Додаємо в крем нарізані персики і все разом перемішуємо.

Відзначимо, що крем швидко застигає, тому готуємо його безпосередньо перед нанесенням.

Збираємо торт "Сніговик у тропіках": форму знову застилаємо пергаментним папером, кладемо в неї бісквіт. Зверху викладаємо половину крему, накриваємо маковим коржем, потім змащуємо другою половиною крему та накриваємо верхньою половиною бісквіту.

Ставимо пляцок на Різдво в холодильник приблизно на 1-2 години, щоб він добре просочився.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою чи кокосовою стружкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні