До Нового року залишаються лічені дні, а це означає, що багато людей вже почали складати святкове меню та закуповувати продукти. І якщо ви вже визначилися з рецептами салатів, які варто скуштувати, радимо також взяти на замітку кілька простих та оригінальних закусок. theLime підібрав для вас прості рецепти, з якими впорається навіть господиня-початківець.
Курячий паштет
Інгредієнти: куряча печінка (400 г), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), масло (30 г), коньяк (40 мл), вершки 30% (100 г), сіль, перець.
Приготування:
Печінку ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок та викладаємо на паперові рушники.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, нарізаємо ножем досить дрібно. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо їх на ній. Потім додаємо печінку і тушкуємо на середньому вогні до золотистого кольору.
Додаємо сіль, перець, коньяк та випарюємо. Перебиваємо блендером і чекаємо, поки все трохи охолоне.
Вершки спочатку збиваємо на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи оберти, – і до м'яких піків. Поступово за допомогою лопатки додаємо вершки до печінки, поки не вийде повітряна маса.
Читайте також: Як приготувати на Новий рік ніжну мандаринову панакоту.
Форшмак
Інгредієнти: філе оселедця (300 г), картопля (1 шт.), куряче яйце (1 шт.), кисле зелене яблуко (1 шт.), вершкове масло (90 г), маринована цибуля (20 г), сіль.
Приготування:
Картоплю промиваємо у проточній воді та відварюємо до готовності – приблизно 20-25 хвилин. Яйце викладаємо в каструлю, заливаємо водою і чекаємо, поки вона закипить. Варимо на середньому вогні 10 хвилин – вкруту. Потім очищаємо від шкаралупи.
Філе оселедця ретельно оглядаємо, щоб там не було кісточок. Яблуко очищаємо від лушпиння, вирізаємо насіннєву коробку і ріжемо його на середні шматочки.
У блендері або м'ясорубці подрібнюємо філе, яйце, картоплю та яблуко. Додаємо дрібно нарізану мариновану цибулю, а охолоджене вершкове масло тремо на дрібній терці. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності, солимо до смаку. За бажанням можна прикрасити яйцем з м'яким жовтком та зеленою цибулею.
Читайте також: Як приготувати рулетики з чорносливом на Новий рік.
Грибний мус
Інгредієнти: гриби (350 г), цибуля (1 шт.), часник (2 зубчики), розмарин (2 г), вершкове масло (30 г), бальзамічний оцет (6 г), вершки 30% (150 г), сіль, перець.
Приготування:
Для приготування такої закуски на Новий рік 2023 цибулю та часник очищаємо від лушпиння та подрібнюємо ножем. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом і підсмажуємо їх на ній, коли цибуля стане прозорою, додаємо гриби і тушкуємо до золотистого кольору. Додаємо розмарин, сіль, перець, бальзамічний оцет.
Перебиваємо блендером і даємо трохи охолонути.
Окремо збиваємо вершки: починаємо з мінімальної швидкості, поступово збільшуючи оберти до м'яких піків. Лопаткою поетапно вводимо вершки в грибне пюре – мус повинен вийти повітряним та однорідним.
- Раніше ми розповіли про рецепт оригінальної та смачної закуски на Новий рік 2023.
- Читайте також на theLime, як приготувати салат Буніто з куркою і корейською морквою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.