Рибні страви однаково доречні як у повсякденному раціоні, так і на святковому столі. Наприклад, напередодні Різдва на Святвечір рибу часто подають як одну з 12 традиційних страв. Приготувати її можна по-різному, наприклад, у вигляді смачного холодця. Цього разу підшукали для вас рецепт маринованої скумбрії в томатному соусі, який порадує смаком та простотою приготування. Їм у YouTube поділилася кулінарна блогерка "Смаколик.юа".
Інгредієнти: скумбрія (3 шт.), цибуля ріпчаста (3 шт.), сіль (1 ст. ложка з гіркою), цукор (1 ст. ложка), кетчуп (400 мл), олія (50 мл), оцет 9 % (100мл).
Читайте на тему: Топ-3 лайфхака, які допоможуть почистити рибу без зайвої мороки.
Приготування:
Якщо збираєтеся маринувати заморожену скумбрію, розморозьте її, відріжте рибі голову і плавці, видаліть нутрощі і почистіть від усіх плівочок.
Очищену рибу промиваємо в холодній воді та висушуємо за допомогою паперових серветок.
Тонким ножем філе риби розрізаємо на дві частини, починаючи від хвоста та рухаючись до голови. Видаляємо з філе всі кісточки та ріжемо його на шматочки шириною 1,5-2 см.
Цибулю чистимо і шаткуємо тонкою соломкою.
В окремій емкості готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо кетчуп із сіллю, цукром, оцтом і олією (підійде як соняшникова, так і оливкова).
У лоток або банку на дно виливаємо кілька столових ложок заправки, викладаємо зверху скумбрію, зверху - нарізану цибулю, а на неї ще шар заправки. Повторюємо черговість шарів та завершуємо їх соусом-маринадом.
У такому маринаді смачна скумбрія приготується за 4 дні.
- Читайте також, як самостійно засолити червону рибу.
- Раніше ми розповідали про 4 ознаки свіжої риби, на які слід звернути увагу при покупці.