Лайм

Щоб маринована скумбрія була смачною, приготуйте її за цим рецептом

Риба в томатному соусі вийде пікантною та дуже апетитною

Рибні страви однаково доречні як у повсякденному раціоні, так і на святковому столі. Наприклад, напередодні Різдва на Святвечір рибу часто подають як одну з 12 традиційних страв. Приготувати її можна по-різному, наприклад, у вигляді смачного холодця. Цього разу підшукали для вас рецепт маринованої скумбрії в томатному соусі, який порадує смаком та простотою приготування. Їм у YouTube поділилася кулінарна блогерка "Смаколик.юа".

Інгредієнти: скумбрія (3 шт.), цибуля ріпчаста (3 шт.), сіль (1 ст. ложка з гіркою), цукор (1 ст. ложка), кетчуп (400 мл), олія (50 мл), оцет 9 % (100мл).

Читайте на тему: Топ-3 лайфхака, які допоможуть почистити рибу без зайвої мороки.

Фото: Getty Images

Приготування:

Якщо збираєтеся маринувати заморожену скумбрію, розморозьте її, відріжте рибі голову і плавці, видаліть нутрощі і почистіть від усіх плівочок.

Очищену рибу промиваємо в холодній воді та висушуємо за допомогою паперових серветок.

Тонким ножем філе риби розрізаємо на дві частини, починаючи від хвоста та рухаючись до голови. Видаляємо з філе всі кісточки та ріжемо його на шматочки шириною 1,5-2 см.

Цибулю чистимо і шаткуємо тонкою соломкою.

В окремій емкості готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо кетчуп із сіллю, цукром, оцтом і олією (підійде як соняшникова, так і оливкова).

У лоток або банку на дно виливаємо кілька столових ложок заправки, викладаємо зверху скумбрію, зверху - нарізану цибулю, а на неї ще шар заправки. Повторюємо черговість шарів та завершуємо їх соусом-маринадом.

У такому маринаді смачна скумбрія приготується за 4 дні.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею