Лайм

Щоб маринована скумбрія була смачною, приготуйте її за цим рецептом

Риба в томатному соусі вийде пікантною та дуже апетитною

Рибні страви однаково доречні як у повсякденному раціоні, так і на святковому столі. Наприклад, напередодні Різдва на Святвечір рибу часто подають як одну з 12 традиційних страв. Приготувати її можна по-різному, наприклад, у вигляді смачного холодця. Цього разу підшукали для вас рецепт маринованої скумбрії в томатному соусі, який порадує смаком та простотою приготування. Їм у YouTube поділилася кулінарна блогерка "Смаколик.юа".

Інгредієнти: скумбрія (3 шт.), цибуля ріпчаста (3 шт.), сіль (1 ст. ложка з гіркою), цукор (1 ст. ложка), кетчуп (400 мл), олія (50 мл), оцет 9 % (100мл).

Читайте на тему: Топ-3 лайфхака, які допоможуть почистити рибу без зайвої мороки.

Фото: Getty Images

Приготування:

Якщо збираєтеся маринувати заморожену скумбрію, розморозьте її, відріжте рибі голову і плавці, видаліть нутрощі і почистіть від усіх плівочок.

Очищену рибу промиваємо в холодній воді та висушуємо за допомогою паперових серветок.

Тонким ножем філе риби розрізаємо на дві частини, починаючи від хвоста та рухаючись до голови. Видаляємо з філе всі кісточки та ріжемо його на шматочки шириною 1,5-2 см.

Цибулю чистимо і шаткуємо тонкою соломкою.

В окремій емкості готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо кетчуп із сіллю, цукром, оцтом і олією (підійде як соняшникова, так і оливкова).

У лоток або банку на дно виливаємо кілька столових ложок заправки, викладаємо зверху скумбрію, зверху - нарізану цибулю, а на неї ще шар заправки. Повторюємо черговість шарів та завершуємо їх соусом-маринадом.

У такому маринаді смачна скумбрія приготується за 4 дні.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні