Лайм

Як самостійно засолити червону рибу до Нового року: простий рецепт

Домашня малосольна риба вийде нічим не гіршою за магазинну

Червона риба на новорічному столі – одна з найпопулярніших закусок. Її використовують для приготування бутербродів, тарталеток, салатів, млинців та інших страв. Єдиним недоліком може бути висока ціна слабосоленого лосося, форелі чи сьомги. Вихід є: самостійно засоливши червону рибу, ви заощадите кошти та отримаєте корисну кулінарну навичку. Розповідаємо, як це зробити.

Читайте по темі: Як визначити, чи свіжа риба: 4 ознаки, на які варто звернути увагу.

Фото: Getty Images

В домашніх умовах можна солити будь-яку червону рибу - як свіжу, так і заморожену. Крім форелі, лосося та сьомги зверніть увагу на горбушу, кижуча, кету.

Для засолювання червоної риби потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Як правило, це лише сама риба, цукор і сіль (на 500 г риби - 1 ст. ложка солі і 1 ч. ложка цукру). Іноді кулінари додають кріп та чорний перець, але такий пряний варіант подобається не всім та підходить не для кожної страви.

Читайте по темі: Як приготувати апетитний рулет із лаваша з червоною рибою: простий рецепт.

Приготування:

Перед засолюванням риби обробіть філе: відріжте зайвий жир, плавці, видаліть всі кісточки та плівки. Якщо філе велике, розріжте його навпіл чи розділіть на шматочки.

Промийте рибу в холодній проточній воді і промокніть серветками, щоб вона була сухою з усіх боків.

Цукор та сіль перемішайте до однорідності та натріть філе червоної риби. Також посипте цією сумішшю дно контейнера, в якому риба готуватиметься.

Покладіть філе в контейнер м'якоттю донизу. Закрийте його кришкою та приберіть в холодильник. Якщо вам подобається ніжна малосольна риба, приготування займе 2 доби. Для солонішого смаку тримати її під кришкою можна 4 дні.

Коли червона риба буде готова, злийте розсіл. Якщо вам потрібно зберегти її довше, полийте рибу оливковою олією.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею