Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки, пов'язані з приготуванням тієї чи іншої страви. І якщо ви вже знаєте, як варити рис, щоб він не злипався, або навіщо кип'ятити волоські горіхи, візьміть собі на замітку топ-3 лайфхака, як швидко почистити рибу. theLime докладніше розповідає про це.
Як швидко почистити рибу?
1 спосіб: у воді
1. Тримаємо рибу під струменем води або ненадовго занурюємо її в миску з водою.
2. Якщо риба не дуже велика, не виймаємо її з води та очищаємо її за допомогою ножа чи рибочистки – тобто робимо те саме, що й на сухій поверхні.
3. Починати найкраще з хвоста – тоді луска суцільним шаром злізе з риби з одного та з іншого боку, при цьому не розлітаючись на всі боки, а залишаючись у тій же мисці.
Читайте також: Як легко натерти плавлений сир, щоб не розмазувався по тертці.
2 спосіб: лайфхак з окропом
1. Стіл вистилаємо кількома шарами паперу – це необхідно для того, щоб риба не ковзала.
2. Рибу відправляємо в кухонну мийку і ошпарюємо окропом.
2. Проводимо ножем або рибочисткою по ошпареній тушці з боку хвоста до голови проти зросту луски.
4. Рибні лусочки легко знімуться, не розлітаючись при цьому по всій кухні.
Читайте також: Як відмити обробну дошку від запаху риби.
3 спосіб: зрізати луску суцільним шаром
1. Беремо гострий ніж (бажано філейний) і акуратно вводимо його з боку хвоста між шкіркою та риб'ячою "бронею".
2. Потім відшаровуємо пласт рибної луски, не відрізаючи його відразу ж по краях – так легше натягнути і зняти більший пласт. Цей спосіб підійде для досвідчених кулінарів.
- Раніше ми розповіли, навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.
- Читайте також на theLime, що робити, якщо не застиг холодець.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.