Лайм

Як приготувати ніжні та соковиті тефтелі в духовці: рецепт, який не підведе

Страва сподобається багатьом

Тефтелі у духовці – ніжна та ситна страва, для приготування якої не знадобиться багато зусиль чи часу. Раніше ми розповідали, як зробити її зі змішаного фаршу, а цього разу поділимося, як приготувати тефтелі з рисом і фаршем в томатному соусі.

Інгредієнти: рис білий довгозернистий 1 склянка, філе куряче 700 г, цибуля 2 шт середні, морква 1 велика, сіль та спеції за смаком. Для заливки: молоко 300 мл, паста томатна 3 ст л.

Фото: Getty Images

Приготування: моркву миємо, очищаємо, натираємо на дрібній тертці. Цибулю очищаємо, миємо та ріжемо дрібними кубиками. Рис промиваємо, відварюємо у підсоленій воді, але не до повної готовності. Після того, як рис закипів, зменшуємо вогонь, варимо ще 10 хв, вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Залишаємо постояти на 5 хв. Зливаємо воду, промиваємо рис, даємо охолонути.

Читайте також: Як приготувати картопляні зрази з грибами та підливою: простий рецепт.

Філе пропускаємо через м'ясорубку на фарш. Змішуємо філе, рис, цибулю, моркву, додаємо сіль та спеції. Все добре перемішуємо.

Руки мочимо у воді та починаємо з консистенції, яка у нас вийшла, ліпити кульки. Викладаємо їх у форму для запікання.

Фото: Getty Images

В окремій ємності з'єднуємо молоко і томатну пасту. Заливаємо цією заливкою тефтелі. Відправляємо страву випікатися у духовку. Час приготування – 45 хвилин при температурі 200 градусів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу