Тефтелі – універсальна страва, яку можна зробити з різних видів м'яса, риби чи навіть овочів. Тефтелі готують на пару, тушкують у каструлі та на сковороді, запікають у духовці. Велика кількість рецептів дозволяє щотижня пробувати їх нові варіації. Цього разу theLime знайшов для вас рецепт смачних тефтель зі змішаного фаршу в томатному соусі. Він дуже простий та бюджетний, оскільки не потребує жодних незвичайних інгредієнтів.
Інгредієнти: 500 г м'ясного фаршу (наприклад, із курки та свинини), 1 склянка рису, 1 велика цибулина, 2 моркви, 1 яйце, 100 г томатної пасти, 100 г сметани, 500 мл томатного соку або води, 1 ч.л. соусу песто (можна замінити сушеним орегано або базиліком), улюблені спеції до смаку.
Приготування:
Рис промиваємо та відварюємо до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Готовий рис ще раз промиваємо холодною чистою водою.
Овочі миємо, цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібну тертку.
Моркву та цибулю обсмажуємо до золотистого кольору на невеликій кількості соняшникової чи оливкової олії. Пересипаємо в миску до рису, додаємо фарш та спеції, вбиваємо яйце.
Добре перемішуємо фарш із рисом та овочами, ліпимо кульки бажаного розміру та викладаємо їх у форму для запікання з бортиками.
Для соусу сметану змішуємо з томатною пастою та томатним соком або водою, додаємо песто, сіль, спеції. Заливаємо тефтелі та ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
- Читайте також, як приготувати тефтелі з рисом та грибами.
- Раніше ми ділилися рецептом ніжних курячих тефтелів з овочами.
‚ історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше .