Лайм

Як приготувати в духовці смачні тефтелі зі змішаного фаршу: простий рецепт

Ця страва - чудовий варіант для обіду чи вечері

Тефтелі – універсальна страва, яку можна зробити з різних видів м'яса, риби чи навіть овочів. Тефтелі готують на пару, тушкують у каструлі та на сковороді, запікають у духовці. Велика кількість рецептів дозволяє щотижня пробувати їх нові варіації. Цього разу theLime знайшов для вас рецепт смачних тефтель зі змішаного фаршу в томатному соусі. Він дуже простий та бюджетний, оскільки не потребує жодних незвичайних інгредієнтів.

Інгредієнти: 500 г м'ясного фаршу (наприклад, із курки та свинини), 1 склянка рису, 1 велика цибулина, 2 моркви, 1 яйце, 100 г томатної пасти, 100 г сметани, 500 мл томатного соку або води, 1 ч.л. соусу песто (можна замінити сушеним орегано або базиліком), улюблені спеції до смаку.

Фото: Getty Images

Приготування:

Рис промиваємо та відварюємо до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Готовий рис ще раз промиваємо холодною чистою водою.

Овочі миємо, цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібну тертку.

Моркву та цибулю обсмажуємо до золотистого кольору на невеликій кількості соняшникової чи оливкової олії. Пересипаємо в миску до рису, додаємо фарш та спеції, вбиваємо яйце.

Добре перемішуємо фарш із рисом та овочами, ліпимо кульки бажаного розміру та викладаємо їх у форму для запікання з бортиками.

Для соусу сметану змішуємо з томатною пастою та томатним соком або водою, додаємо песто, сіль, спеції. Заливаємо тефтелі та ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

‚ історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше .

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки