Лайм

Топ-4 поради, щоб нігті росли швидше і були міцнішими

Рекомендації стануть у нагоді тим, хто мріє про довгий красивий манікюр

Доглянуті довгі нігті - ідеальне полотно для модного манікюру. Відростити їх не так вже й важко, але для цього варто знати кілька правил, які видання Healthline зібрало на основі актуальних наукових досліджень.

Нігті складаються з безлічі шарів кератину - твердого білка, який в ідеалі повинен бути гладеньким, без вм'ятин і борозенок. Якщо ваші нігті ростуть повільно, є кілька домашніх засобів та методів догляду, які можуть допомогти.

Фото: Getty Images

1. Біотин

Біотин – важливий тип вітаміну B, який допомагає організму перетворювати їжу на енергію. Він також часто рекомендується як добавка для зміцнення волосся та нігтів. Дослідники з Колумбійського університету в 2007 році виявили, що щоденний прийом добавки з біотином може допомогти зміцнити нігті. У статті йдеться, що щоденна доза біотину в 2,5 міліграма може покращити міцність нігтів всього за кілька тижнів.

У продуктах харчування біотин можна знайти в пивних дріжджах, варених яйцях, сардині, горіхах, цільнозернових продуктах, бобових, цвітній капусті, бананах та грибах.

Читайте по темі: Як виглядає японський манікюр - популярна альтернатива гель-лаку.

2. Укріплювачі для нігтів

М'які нігті схильні до ламкості, і вам доведеться їх частіше підрізати і підпилювати. Щоб нігті не ламалися, фахівці зазвичай радять засоби для зміцнення. Це речовини, які наносяться на нігті як лак, а потім видаляються рідиною для зняття лаку. Вони запобігають ламкості у короткостроковій перспективі, але довго їх використовувати не варто: вчені з Болонського університету (Італія) попередили, що така звичка може призвести до зворотного ефекту.

Фото: Getty Images

3. Уникайте накладних нігтів та неякісних лаків

Фахівця Центру нігтьових захворювань у Каннах (Франція) виявили, що регулярне використання накладних штучних нігтів може послабити справжні нігті та зробити їх більш схильними до поломки. Найкращий варіант - фарбувати нігті лаками, які містять мало токсичних хімічних речовин або зовсім не містять їх. У складі хорошого лаку не повинно бути толуолу, формальдегіду, дибутілфталату (ДБФ).

Читайте по темі: Які кольори манікюру вибрати взимку 2023 року: топ-12 ідей.

4. Практикуйте правильний догляд

Правильний догляд також може допомогти зміцнити ваші нігті, стимулюючи їх зростання та зменшуючи ламкість. Деякі способи зберегти нігті в хорошому стані:

  • тримати нігті сухими та чистими, щоб під ними не розмножувалися бактерії;
  • використовуйте гострі манікюрні ножиці або кусачки, щоб підстригти нігті рівно поперек, а потім округліть кінчики м'якою пилкою;
  • зволожуйте руки та нігті лосьйоном, обов'язково втираючи його в нігті, особливо біля основи, де розташовані кутикули;
  • уникати кусання нігтів або їх занадто короткого обрізання.

Раніше ми розповідали, які шість грубих помилок домашнього манікюру роблять нігті недоглянутими.

Читайте також, як самостійно стерти гель-лак в домашніх умовах.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину

Час готувати літній гардероб: які фасоні і кольори будуть в моді цього літа

Відомий український дизайнер Андре Тан розповів про найпопулярніші тренди літа, серед яких речі з легких тканин та декор у вигляді квітів

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід