Лайм

Як приготувати простий соус для салату Цезар: рецепт без анчоусів

Спробуйте зробити просту, але не менш смачну заправку

Салат Цезар подобається багатьом, але в умовах війни далеко не кожен може дозволити собі зробити заправку з анчоусами. theLime вирішив поділитися рецептом доступного соусу, яким смачно заправити салат. Для приготування вам знадобляться прості продукти та занурювальний блендер.

Інгредієнти: жовтки (2 шт.), олія (200 мл), гірчиця (1 ч.л.), лимонний сік (2 ст.л.), сіль (1/3 ч.л.), чорний мелений перець (щіпка), часник (1-2 зубчики), молоко (50-60 мл), пармезан (50-60 г).

Читайте також: Чим заправити грецький салат, щоб він став ще смачнішим: простий рецепт.

Фото: Getty Images

Приготування:

У чаші блендера з'єднайте жовтки, олію, гірчицю, лимонний сік, сіль та перець. Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці та додайте до всіх інгредієнтів. Якщо головка часнику велика, достатньо буде однієї дольки, якщо зубки дрібні – візьміть два.

Ніж занурювального блендера опустіть на дно чаші. Збивайте повільно піднімаючи та опускаючи його, поки маса не почне густіти. Коли суміш загусне, влийте молоко і доведіть до консистенції соусу.

До готового соусу для Цезаря додайте тертий пармезан і добре перемішайте. Отриманою заправкою полийте салат та подавайте до столу, додавши перед подачею сухарики.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні