Чимало господинь вже склали святкове меню на Новий рік 2023, проте в останній момент захотіли додати щось оригінальне. І якщо ви вже робили раніше класичний форшмак із оселедця або салат Шуба з морською капустою, цього разу замаринуйте його в гірчичному соусі. theLime ділиться простим рецептом такої заправки для риби.
Інгредієнти: слабосолоний оселедець (1 кг), цибуля-порей (1 шт.), гірчиця (9 ч. л.), рослинна олія (150 мл), оцет (3 ч. л.).
Приготування:
Для приготування такої рибної страви необхідно купити слабосолоний молодий норвезький оселедець.
Очищаємо його від шкірки та нутрощів, відрізаємо хвіст і плавці, виймаємо хребет і по можливості всі кістки.
Потім нарізаємо філе порційними шматочками та викладаємо у глибоку ємність.
Цибулю-порей промиваємо в проточній воді, нарізаємо півкільцями. Додаємо в миску зі шматочками оселедця.
Читайте також: Готуємо оригінальний форшмак із оселедця та квасолі.
У чаші блендера збиваємо рослинну олію з гірчицею до однорідності. Якщо віддаєте перевагу не дуже гострій, змішуйте два види гірчиці - міцну і "лагідну". Додаємо оцет і все ретельно перемішуємо.
Виливаємо соус у оселедець і все акуратно перемішуємо. Ставимо у холодильник приблизно на 3 години.
Подаємо оселедець у гірчичному соусі до будь-якого гарніру та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати на Новий рік салат Шуба у рулеті.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати оселедець з гірчицею та цибулею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.