Лайм

Як приготувати смачну заправку для оселедця: простий рецепт на святковий стіл

Зробити її простіше простого

Чимало господинь вже склали святкове меню на Новий рік 2023, проте в останній момент захотіли додати щось оригінальне. І якщо ви вже робили раніше класичний форшмак із оселедця або салат Шуба з морською капустою, цього разу замаринуйте його в гірчичному соусі. theLime ділиться простим рецептом такої заправки для риби.

Інгредієнти: слабосолоний оселедець (1 кг), цибуля-порей (1 шт.), гірчиця (9 ч. л.), рослинна олія (150 мл), оцет (3 ч. л.).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Для приготування такої рибної страви необхідно купити слабосолоний молодий норвезький оселедець.

Очищаємо його від шкірки та нутрощів, відрізаємо хвіст і плавці, виймаємо хребет і по можливості всі кістки.

Потім нарізаємо філе порційними шматочками та викладаємо у глибоку ємність.

Цибулю-порей промиваємо в проточній воді, нарізаємо півкільцями. Додаємо в миску зі шматочками оселедця.

Читайте також: Готуємо оригінальний форшмак із оселедця та квасолі.

У чаші блендера збиваємо рослинну олію з гірчицею до однорідності. Якщо віддаєте перевагу не дуже гострій, змішуйте два види гірчиці - міцну і "лагідну". Додаємо оцет і все ретельно перемішуємо.

Виливаємо соус у оселедець і все акуратно перемішуємо. Ставимо у холодильник приблизно на 3 години.

Подаємо оселедець у гірчичному соусі до будь-якого гарніру та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні