Лайм

Приготуйте до чаю: рецепт хрумких домашніх козинаків з насінням і горішками

Простий та корисний десерт

Коли хочеться солодкого, а часу для приготування складних десертів немає, на допомогу приходять прості рецепти. Якщо ви вже пробували готувати вафельний торт зі згущеним молоком та горіхами, лінивий чізкейк з сиром і печивом, урізноманітніть меню козинаками з насінням та горіхами.

Інгредієнти: насіння (0,5 склянки), горіхи (0,5 склянки), тростинний або кокосовий цукор (5 ст.л.), мед (5 ст.л.)

Фото: instagram.com/eastwest.ua

Приготування:

У сковороду чи каструлю з товстим дном викладіть мед і висипте цукор. Поставте на плиту. Розтопіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, доведіть до легкого кипіння. На це піде приблизно 6 хвилин.

Читайте також: Не потрібно пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді.

Коли цукор розчиниться, висипте суміш із будь-якого насіння і горішків. Це може бути насіння соняшнику, гарбуза, волоських горіхів, кешью, арахіс, мигдаль та інші. Якщо насіння берете сирі, попередньо обсмажте їх на сухій сковороді.

Пергамент або силіконовий килимок змастіть кокосовою або соняшниковою олією. Викладіть на нього горіхову масу, швидко розрівняйте та утрамбуйте поверхню металевою лопаткою або ножем із широким лезом. Дерев'яна лопатка прилипатиме. Товщина пласта має бути приблизно 1-1,5 см.

Зачекайте, поки трохи затвердіє і наріжте на невеликі трикутники або шматочки іншої форми. Подавайте козинаки до чаю або кави.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли закладати картоплю на пророщування і як це робити: корисні поради городникам

Для чого потрібно закладати картоплю на пророщування, коли це робити, а також у яких умовах та в якій тарі пророщувати бульби

Паска "Три шоколади" за смаком схожа на глазурований сирок: як її приготувати

Як в домашніх умовах приготувати оригінальну сирну паску Три шоколади без випічки, щоб урізноманітнити своє меню на Великдень

Можуть пошкодувати про відвертість: які знаки Зодіаку забагато говорять про особисте

Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, які діляться особистими таємницями з усіма підряд - Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії, Овни