Лайм

Бюджетний та смачний: рецепт тертого пирога з варенням

Популярний смаколик нашвидкуруч

Тертий пиріг – десерт, який у багатьох асоціюється із безтурботним дитинством. Раніше ми розповідали, як приготувати тертий пиріг із яблуками на маргарині, тепер поділимося варіантом із варенням. Цей рецепт простий у приготуванні, при цьому бюджетний та дуже смачний.

Інгредієнти: борошно (420-430 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (200 г), розпушувач (10 г), ванільний цукор (10 г), цукор (100 г), сіль (щіпка), густе варення (0,5 л).

Читайте також: Як приготувати шоколадну ковбасу з печивом та горіхами: простий рецепт.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло розітріть із цукром та ванільним цукром. Якщо любите не надто солодкі десерти, покладіть цукру менше. Вбийте яйця, додайте сіль і добре перемішайте.

Борошно з'єднайте з розпушувачем і поступово додайте в миску, замішуючи тісто. Розділіть його на дві нерівні частини та оберніть харчовою плівкою. Більшу частину тіста помістіть у холодильник, а меншу – в морозилку до затвердіння, приблизно на 1 годину.

Робочу поверхню припиліть борошном, викладіть велику кулю тіста і розкотіть. Деко застеліть пергаментом і акуратно перенесіть тісто. Зверху викладіть варення. Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на тертці зверху пирога.

Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаньте тертий пиріг, остудіть і наріжте квадратиками.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень