Тертий пиріг – десерт, який у багатьох асоціюється із безтурботним дитинством. Раніше ми розповідали, як приготувати тертий пиріг із яблуками на маргарині, тепер поділимося варіантом із варенням. Цей рецепт простий у приготуванні, при цьому бюджетний та дуже смачний.
Інгредієнти: борошно (420-430 г), яйця (2 шт.), вершкове масло (200 г), розпушувач (10 г), ванільний цукор (10 г), цукор (100 г), сіль (щіпка), густе варення (0,5 л).
Читайте також: Як приготувати шоколадну ковбасу з печивом та горіхами: простий рецепт.
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло розітріть із цукром та ванільним цукром. Якщо любите не надто солодкі десерти, покладіть цукру менше. Вбийте яйця, додайте сіль і добре перемішайте.
Борошно з'єднайте з розпушувачем і поступово додайте в миску, замішуючи тісто. Розділіть його на дві нерівні частини та оберніть харчовою плівкою. Більшу частину тіста помістіть у холодильник, а меншу – в морозилку до затвердіння, приблизно на 1 годину.
Робочу поверхню припиліть борошном, викладіть велику кулю тіста і розкотіть. Деко застеліть пергаментом і акуратно перенесіть тісто. Зверху викладіть варення. Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на тертці зверху пирога.
Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаньте тертий пиріг, остудіть і наріжте квадратиками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати швидкі пончики на згущеному молоці.
- Дізнайтеся також рецепт смачних рогаликів зі згущеним молоком.