Навіть під час війни ніхто не скасовував сімейні свята та вечірні посиденьки всією родиною. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт можна приготувати смачний десерт самостійно. Наприклад, "Сніговик в тропіках" або медовик на сковороді. theLime також підібрав для вас простий рецепт шоколадного торта Черепаха.
Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), цукор (200 г), борошно (250 г), розпушувач (1 ч. л.), какао (2 ст. л.), ваніль.
Інгредієнти для крему: вершкове масло (200 г), сметана 25% або 30% (500 г), цукор (200 г).
Інгредієнти для глазурі: цукор (5 ст. л.), какао (4 ст. л.), молоко (3 ст. л.), сметана (2 ст. л.), вершкове масло (40 г).
Приготування:
Вершкове масло для крему заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.
Для приготування тіста беремо яйця і розбиваємо у глибокий посуд. Збиваємо їх із цукром і ваніллю до пишної піни, поступово додаємо (в 2-3 прийоми) просіяне через сито борошно, розпушувач і какао, акуратно перемішуємо.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Деко вистилаємо пергаментним папером і викладаємо ложкою трохи тіста, формуючи невелике кругле або овальне печиво. Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 5-6 хвилин, готовність можна перевірити зубочисткою.
Читайте також: Як приготувати торт із трубочок "Смерекова хата": класичний рецепт.
Для приготування сметанного крему збиваємо м'яке вершкове масло з цукром, потім додаємо жирну сметану і збиваємо до загустіння і доки розчиниться цукор.
Охолоджені кружечки чи овали з тіста занурюємо в крем зі сметаною і збираємо торт: можна поекспериментувати та зібрати його у формі Черепахи. Ставимо його приблизно на 30 хвилин у холодильник, щоб крем застиг.
Потім готуємо шоколадну глазур: у глибокій мисці змішуємо какао з цукром, додаємо молоко і сметану, ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту і варимо на середньому вогні при постійному помішуванні.
Як тільки маса почне густішати, прибираємо з вогню, додаємо вершкове масло і знову перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і чекаємо, доки охолоне.
Покриваємо торт глазур'ю і даємо йому просочитися приблизно 4-5 годин, а краще всю ніч.
Подаємо шоколадний торт Черепаха до столу та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати медовий торт Снікерс із заварним кремом.
- Читайте також на theLime, як зробити лінивий чизкейк з сиром і печивом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.