Лайм

З ніжним кремом та глазур'ю: рецепт простого торта Черепаха до чаю

Порадуйте своїх близьких

Навіть під час війни ніхто не скасовував сімейні свята та вечірні посиденьки всією родиною. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт можна приготувати смачний десерт самостійно. Наприклад, "Сніговик в тропіках" або медовик на сковороді. theLime також підібрав для вас простий рецепт шоколадного торта Черепаха.

Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), цукор (200 г), борошно (250 г), розпушувач (1 ч. л.), какао (2 ст. л.), ваніль.

Інгредієнти для крему: вершкове масло (200 г), сметана 25% або 30% (500 г), цукор (200 г).

Інгредієнти для глазурі: цукор (5 ст. л.), какао (4 ст. л.), молоко (3 ст. л.), сметана (2 ст. л.), вершкове масло (40 г).

Фото: instagram.com/purple_cooking_

Приготування:

Вершкове масло для крему заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Для приготування тіста беремо яйця і розбиваємо у глибокий посуд. Збиваємо їх із цукром і ваніллю до пишної піни, поступово додаємо (в 2-3 прийоми) просіяне через сито борошно, розпушувач і какао, акуратно перемішуємо.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Деко вистилаємо пергаментним папером і викладаємо ложкою трохи тіста, формуючи невелике кругле або овальне печиво. Ставимо в гарячу духовку і випікаємо приблизно 5-6 хвилин, готовність можна перевірити зубочисткою.

Читайте також: Як приготувати торт із трубочок "Смерекова хата": класичний рецепт.

Для приготування сметанного крему збиваємо м'яке вершкове масло з цукром, потім додаємо жирну сметану і збиваємо до загустіння і доки розчиниться цукор.

Охолоджені кружечки чи овали з тіста занурюємо в крем зі сметаною і збираємо торт: можна поекспериментувати та зібрати його у формі Черепахи. Ставимо його приблизно на 30 хвилин у холодильник, щоб крем застиг.

Потім готуємо шоколадну глазур: у глибокій мисці змішуємо какао з цукром, додаємо молоко і сметану, ретельно перемішуємо. Ставимо на плиту і варимо на середньому вогні при постійному помішуванні.

Як тільки маса почне густішати, прибираємо з вогню, додаємо вершкове масло і знову перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і чекаємо, доки охолоне.

Покриваємо торт глазур'ю і даємо йому просочитися приблизно 4-5 годин, а краще всю ніч.

Подаємо шоколадний торт Черепаха до столу та насолоджуємось смаком.

Фото: колаж із фото instagram.com/cakes_berries_tm та instagram.com/julia.ru2017

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому