Лайм

Як приготувати японський рамен в домашніх умовах: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю або гостей, що раптово прийшли

На тлі війни, яка триває через агресію росії на території нашої країни вже майже рік, більшість українців втратили частину доходів і, відповідно, маленькі радощі – наприклад, сходити із сім'єю чи другою половинкою до улюбленого ресторану японської кухні. Тому чимало господинь навчилися варити вдома рис для суші, а також готувати інші страви. theLime ділиться з вами рецептом приготування рамена.

Рамен – японський суп із пшеничною локшиною. Це страва швидкого харчування із великою енергетичною цінністю. Вважається стравою японської, китайської та корейської кухні.

Інгредієнти: олія (2 ст. л.), часник (3 зубчики), імбир – за бажанням (1 ч. л.), каррі паста (1 ст. л.), гриби (200 г), рамен або спагетті (350 г), вода або бульйон (700 мл), арахісова паста (1 ст. л.), лимонний сік (2 ст. л.), соєвий соус (2-3 ст. л.), кокосове молоко або вершки (200- 400 мл), зелень.

Фото: instagram.com/sweet.salt.spicy

Приготування:

Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Зелень промиваємо під проточною водою та викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо її ножем.

У каструлі або сковороді з високими бортиками на середньому вогні розігріваємо олію. Додаємо подрібнений часник, пасту каррі, імбир (за бажанням), перемішуємо та тримаємо на плиті приблизно 2 хвилини.

Додаємо близько 200 мл води, очищені та нарізані гриби та сіль. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин.

Читайте також: Як приготувати суші в домашніх умовах: найпростіший рецепт у склянці.

Додаємо воду, що залишилась, кокосове молоко або вершки, арахісову пасту або подрібнений арахіс і перемішуємо все, потім зменшуємо вогонь і готуємо 2 хвилини.

Слідом додаємо соєвий соус і сік лимона, зелень і знову перемішуємо. Також можна додати нарізаний сир тофу, будь-які овочі, а замість соку лимона – сік лайма.

Локшину або спагетті додаємо в бульйон безпосередньо перед подачею і готуємо, дотримуючись інструкції на упаковці, це зазвичай займає 1-3 хвилини. Знімаємо з вогню та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/sweet.salt.spicy

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг