Лайм

Яблучний пиріг "Три склянки" - смачна заміна шарлотці: як його приготувати

Побалуйте своїх близьких або здивуйте гостей

У багатьох домашній затишок асоціюється з теплою та ароматною випічкою. І якщо ви вже робили шарлотку на сирному тiсті або шоколадний пиріг з вишнями, цього разу здивуйте близьких або гостей, що раптово прийшли, яблучним пирогом "Три склянки". theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: манна крупа (1 склянка), цукор (1 склянка), борошно (1 склянка), розпушувач (2 ч. л.), ванілін або ванільний цукор (1 пакетик), вершкове масло (80-100 г), яблука (6-7 шт.), кориця.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

У мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: манку, цукор, борошно, розпушувач та ванільний цукор. Ділимо їх на 4 приблизно рівні частини.

Яблука промиваємо у проточній воді, за бажанням очищаємо, вирізаємо насіннєву коробку. Тремо їх на терці, а потім теж розділяємо на 4 частини.

Дно форми для випічки вистилаємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Першим шаром викладаємо одну частину сухих інгредієнтів, потім викладаємо одну частину натертих яблук і посипаємо корицею.

Читайте також: Сезонна заміна шарлотці: як приготувати запашний та соковитий мандариновий пиріг.

Повторюємо те саме шар за шаром доти, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім шаром мають бути сухі інгредієнти.

Натираємо на терці або нарізаємо ножем на невеликі шматочки вершкове масло і викладаємо поверх останнього сухого шару яблучного пирога.

Ставимо пиріг Три склянки в духовку і випікаємо приблизно 45-50 хвилин до готовності та золотистої скоринки.

Виймаємо його і чекаємо, поки він трохи охолоне, потім розрізаємо на порційні шматочки.

Подаємо ароматний пиріг з яблуками до столу та насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі