Лайм

Сезонна заміна шарлотці: як приготувати запашний і соковитий мандариновий пиріг

Побалуйте себе та близьких у вихідні

Взимку особливо хочеться відчувати тепло та затишок вдома. У багатьох вони асоціюються з ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже робили тертий пиріг з варенням або рогалики на кефірі, цього разу урізноманітніть своє меню запашним і соковитим мандариновим пирогом. theLime ділиться простим рецептом, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти для тіста: яйця (4 шт.), цукор (200 г), ванілін, розпушувач (1 пакетик), борошно (250 г), вершкове масло (250 г), консервовані мандарини (1 банка) або свіжі.

Інгредієнти для глазурі: цукрова пудра (150 г), лимонний сік (2-3 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор та ванілін, збиваємо за допомогою вінчика чи міксера.

Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо через сито і поступово додаємо до яєчної маси, все разом перемішуємо.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані та додаємо в тісто. Ще раз ретельно перемішуємо.

Зливаємо сік із консервованих мандаринів. Якщо ви використовуєте свіжі, їх потрібно промити та очистити від шкірки, а потім розділити на часточки.

Читайте також: З горіхами та родзинками смачніше: простий рецепт морквяного пирога.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°C. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером.

Викладаємо тісто у форму, а зверху на нього – мандарини. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо приблизно 30-40 хвилин.

Тепер займемося приготуванням глазурі: до цукрової пудри додаємо лимонний сік, ретельно перемішуємо (соку може знадобитися і менше, маса не повинна бути дуже рідкою).

Дістаємо пиріг із духовки і даємо йому трохи охолонути. Теплий пиріг поливаємо глазур'ю та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати