Взимку особливо хочеться відчувати тепло та затишок вдома. У багатьох вони асоціюються з ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже робили тертий пиріг з варенням або рогалики на кефірі, цього разу урізноманітніть своє меню запашним і соковитим мандариновим пирогом. theLime ділиться простим рецептом, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти для тіста: яйця (4 шт.), цукор (200 г), ванілін, розпушувач (1 пакетик), борошно (250 г), вершкове масло (250 г), консервовані мандарини (1 банка) або свіжі.
Інгредієнти для глазурі: цукрова пудра (150 г), лимонний сік (2-3 ст. л.).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор та ванілін, збиваємо за допомогою вінчика чи міксера.
Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо через сито і поступово додаємо до яєчної маси, все разом перемішуємо.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані та додаємо в тісто. Ще раз ретельно перемішуємо.
Зливаємо сік із консервованих мандаринів. Якщо ви використовуєте свіжі, їх потрібно промити та очистити від шкірки, а потім розділити на часточки.
Читайте також: З горіхами та родзинками смачніше: простий рецепт морквяного пирога.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°C. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером.
Викладаємо тісто у форму, а зверху на нього – мандарини. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо приблизно 30-40 хвилин.
Тепер займемося приготуванням глазурі: до цукрової пудри додаємо лимонний сік, ретельно перемішуємо (соку може знадобитися і менше, маса не повинна бути дуже рідкою).
Дістаємо пиріг із духовки і даємо йому трохи охолонути. Теплий пиріг поливаємо глазур'ю та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати яблучний пиріг з заварним кремом.
- Читайте також на theLime, як спекти манник на кефірі з ніжним смаком та ароматом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.