Лайм

Замість звичайної шарлотки: як приготувати яблучний пиріг з заварним кремом

Урізноманітніть своє меню

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт шарлотки: хтось готує на сирному тісті, хтось – з грушами та цедрою апельсина , а інші – бананову шарлотку замість звичайної. theLime підібрав для вас рецепт яблучного пирога із заварним кремом, перед яким не встоїть ніхто.

Інгредієнти для тіста: яйця (2 шт.), цукор (100 г), вершкове масло (50 г), рослинна олія (50 г), молоко (100 г), борошно (250 г), розпушувач (1 ст. л.).

Інгредієнти для заварного крему: яєчні жовтки (2 шт) або яйце (1 шт.), цукор (80 г), ваніль, кукурудзяний крохмаль (20 г), молоко (250 г).

Також знадобляться 2 яблука.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку приготуємо крем. Беремо яйце або жовтки, перемішуємо в глибокій мисці з цукром і крохмалем за допомогою вінчика, додаємо ваніль, молоко. Ставимо на плиту і чекаємо, коли закипить і загусне.

Потім займемося приготуванням тіста для пирога із заварним кремом. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Розбиваємо в глибокий посуд яйця, додаємо до них цукор і збиваємо міксером до пишної маси. Потім додаємо молоко, розтоплене вершкове масло, рослинну олію. Згодом просіюємо в рідкі інгредієнти через сито борошно з розпушувачем, ретельно все перемішуємо.

Читайте також: Найпростіший пиріг: як приготувати манник на кефірі з ніжним смаком та ароматом.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Яблука промиваємо під проточною водою, вирізаємо насіннєву коробку, за бажанням очищаємо. Нарізаємо тонкими слайсами.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментом. Виливаємо в неї тісто, зверху висаджуємо крем за допомогою кондитерського мішка або звичайного пакета. По колу викладаємо декілька нарізаних яблук і відправляємо яблучний пиріг у гарячу духовку.

Випікаємо приблизно 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Виймаємо з духовки і чекаємо, поки він трохи охолоне. Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/maksymchukviktoriia

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати