Шарлотка - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Цей пиріг традиційно готують з яблуками, але не менш смачними виходять варіанти з грушами і цедрою апельсина та банановою начинкою. Також може відрізнятися тісто та способи випікання. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті в духовці.
Шарлотка з яблуками - рецепт на сирному тісті
Інгредієнти: кисломолочний сир (250 г), яйця (3 шт.), цукор (130 г), вершкове масло (50 г), молоко (50 мл), яблука (3 шт.), порошок для печива або розпушувач (1ч. л.), борошно (250 г), ванільний цукор (1 пакетик), кориця (за бажанням).
Приготування:
Сир ретельно розітріть виделкою, щоб маса стала однорідною. Додайте яйця, цукор, ванільний цукор і добре перемішайте.
Влийте молоко та розтоплене вершкове масло. Знову ретельно перемішайте. Борошно з'єднайте з порошком для випікання (розпушувачем) і поступово додайте в тісто. Добре перемішайте.
Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт.
Яблука ретельно вимийте, просушіть паперовим рушником, очистіть від серцевини та наріжте на невеликі часточки, за бажанням посипте корицею. Додайте в тісто.
Візьміть форму для випікання та застеліть дно пергаментним папером. Вилийте тісто з яблуками та відправте у розігріту духовку. Випікайте при температурі 180 градусів 50 хвилин, поки скоринка не стане рум'яного кольору.
Готовий пиріг із яблуками остудіть і посипте цукровою пудрою. Шарлотка з яблуками може бути буденним смаколиком, а може стати частиною меню на Новий рік 2023.
- Раніше ми розповідали, як приготувати шарлотку із черствого хліба.
- Читайте також на theLime, які 5 інгредієнтів не варто додавати в шарлотку - псують смак та щільність пирога.