Лайм

Як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті: простий рецепт

Такий пиріг точно сподобається вашим близьким

Шарлотка - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Цей пиріг традиційно готують з яблуками, але не менш смачними виходять варіанти з грушами і цедрою апельсина та банановою начинкою. Також може відрізнятися тісто та способи випікання. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті в духовці.

Фото: Getty Images

Шарлотка з яблуками - рецепт на сирному тісті

Інгредієнти: кисломолочний сир (250 г), яйця (3 шт.), цукор (130 г), вершкове масло (50 г), молоко (50 мл), яблука (3 шт.), порошок для печива або розпушувач (1ч. л.), борошно (250 г), ванільний цукор (1 пакетик), кориця (за бажанням).

Приготування:

Сир ретельно розітріть виделкою, щоб маса стала однорідною. Додайте яйця, цукор, ванільний цукор і добре перемішайте.

Влийте молоко та розтоплене вершкове масло. Знову ретельно перемішайте. Борошно з'єднайте з порошком для випікання (розпушувачем) і поступово додайте в тісто. Добре перемішайте.

Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт.

Яблука ретельно вимийте, просушіть паперовим рушником, очистіть від серцевини та наріжте на невеликі часточки, за бажанням посипте корицею. Додайте в тісто.

Візьміть форму для випікання та застеліть дно пергаментним папером. Вилийте тісто з яблуками та відправте у розігріту духовку. Випікайте при температурі 180 градусів 50 хвилин, поки скоринка не стане рум'яного кольору.

Готовий пиріг із яблуками остудіть і посипте цукровою пудрою. Шарлотка з яблуками може бути буденним смаколиком, а може стати частиною меню на Новий рік 2023.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні