Лайм

Як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті: простий рецепт

Такий пиріг точно сподобається вашим близьким

Шарлотка - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Цей пиріг традиційно готують з яблуками, але не менш смачними виходять варіанти з грушами і цедрою апельсина та банановою начинкою. Також може відрізнятися тісто та способи випікання. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті в духовці.

Фото: Getty Images

Шарлотка з яблуками - рецепт на сирному тісті

Інгредієнти: кисломолочний сир (250 г), яйця (3 шт.), цукор (130 г), вершкове масло (50 г), молоко (50 мл), яблука (3 шт.), порошок для печива або розпушувач (1ч. л.), борошно (250 г), ванільний цукор (1 пакетик), кориця (за бажанням).

Приготування:

Сир ретельно розітріть виделкою, щоб маса стала однорідною. Додайте яйця, цукор, ванільний цукор і добре перемішайте.

Влийте молоко та розтоплене вершкове масло. Знову ретельно перемішайте. Борошно з'єднайте з порошком для випікання (розпушувачем) і поступово додайте в тісто. Добре перемішайте.

Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт.

Яблука ретельно вимийте, просушіть паперовим рушником, очистіть від серцевини та наріжте на невеликі часточки, за бажанням посипте корицею. Додайте в тісто.

Візьміть форму для випікання та застеліть дно пергаментним папером. Вилийте тісто з яблуками та відправте у розігріту духовку. Випікайте при температурі 180 градусів 50 хвилин, поки скоринка не стане рум'яного кольору.

Готовий пиріг із яблуками остудіть і посипте цукровою пудрою. Шарлотка з яблуками може бути буденним смаколиком, а може стати частиною меню на Новий рік 2023.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити  

Лазанья – традиційна італійська страва: як її приготувати у домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати лазанью з м'ясним фаршем та соусом бешамель, щоб урізноманітнити звичне меню своєї родини

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев