Кожна господиня в арсеналі має декілька страв, приготування яких не займе багато часу і сил. І якщо ви вже робили швидку піцу на сковороді або ж ліниві хачапурі з сиром і яйцем, побалуйте своїх близьких лінивими чебуреками з лаваша. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: лаваш (2 упаковки), фарш (700 г), цибуля (2 шт.), яйце (1 шт.), сіль, перець, кунжут.
Приготування:
Фарш можна купити готовий в магазині або приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через м'ясорубку.
Цибулю очищаємо від лушпиння, тремо на терці або подрібнюємо в блендері або з м'ясом в м'ясорубці.
Змішуємо м'ясний фарш із цибулею, додаємо сіль, спеції.
Беремо кругле блюдо і за його допомогою вирізаємо з лаваша однакові кола.
Читайте також: Як приготувати ідеальні хрумкі чебуреки: топ-5 кулінарних секретів.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Яйце акуратно розділяємо на жовток та білок. Білком змащуємо краї лаваша – це необхідно для того, щоб він добре склеювався. Можна змащувати водою.
Викладаємо на один бік вирізаного лаваша фарш і складаємо його навпіл. Потім змащуємо яєчним жовтком, посипаємо кунжутом, повторюємо те саме з іншими лавашами і начинкою. Відправляємо ліниві чебуреки в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.
Дістаємо чебуреки з лаваша і даємо їм кілька хвилин, щоб охолонули.
Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пишні біляші у духовці.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжні чебуреки з бульбашками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.