Лайм

Цей рецепт став хітом: як приготувати ліниві чебуреки з лаваша

З ними впорається навіть господиня-початківець

Кожна господиня в арсеналі має декілька страв, приготування яких не займе багато часу і сил. І якщо ви вже робили швидку піцу на сковороді або ж ліниві хачапурі з сиром і яйцем, побалуйте своїх близьких лінивими чебуреками з лаваша. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: лаваш (2 упаковки), фарш (700 г), цибуля (2 шт.), яйце (1 шт.), сіль, перець, кунжут.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Фарш можна купити готовий в магазині або приготувати самостійно, пропустивши м'ясо через м'ясорубку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, тремо на терці або подрібнюємо в блендері або з м'ясом в м'ясорубці.

Змішуємо м'ясний фарш із цибулею, додаємо сіль, спеції.

Беремо кругле блюдо і за його допомогою вирізаємо з лаваша однакові кола.

Читайте також: Як приготувати ідеальні хрумкі чебуреки: топ-5 кулінарних секретів.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Яйце акуратно розділяємо на жовток та білок. Білком змащуємо краї лаваша – це необхідно для того, щоб він добре склеювався. Можна змащувати водою.

Викладаємо на один бік вирізаного лаваша фарш і складаємо його навпіл. Потім змащуємо яєчним жовтком, посипаємо кунжутом, повторюємо те саме з іншими лавашами і начинкою. Відправляємо ліниві чебуреки в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин.

Дістаємо чебуреки з лаваша і даємо їм кілька хвилин, щоб охолонули.

Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/_aleksandra_se

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні