У кожного з нас є страва, смак якої асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це пишні біляші в духовці, в інших – ліниві хачапурі з сиром і яйцем, а хтось віддає перевагу чебурекам. theLime ділиться простим рецептом останніх, а також кулінарними хитрощами, щоб страва обов'язково вийшла.
Інгредієнти для тіста: окріп (1 склянка), пшеничне борошно (3 склянки), рослинна олія (3 ст. л.), горілка (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: яловичина (350 г), цибуля (2-3 шт.), петрушка, вода (100-150 г), сіль, чорний перець.
Приготування:
Щоб приготувати ідеальні чебуреки на окропі, спочатку кип'ятимо воду та виливаємо її у глибоку ємність. Додаємо 3 ст. л. рослинної олії та сіль, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися.
Додаємо до рідких інгредієнтів 1 склянку просіяного через сито борошна. Починаємо замішувати тісто спочатку виделкою. Потім додаємо горілку, розмішуємо. Потім поступово вводимо борошно, що залишилося, – стільки, скільки необхідно тісту. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо приблизно на годину, щоб тісто "відпочило".
Читайте також: Головне – не переборщити з водою: рецепт ідеального тіста для піци.
М'ясо промиваємо у проточній воді, ріжемо невеликими шматочками, пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до нього подрібнені цибулю та часник, сіль, перець.
Замішуємо фарш, додаємо крижану воду, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник, поки "відпочиває" тісто.
Через зазначений проміжок часу розділяємо тісто на 4 приблизно рівні частини, з кожного робимо ковбаску, поділяємо її на 7-8 кульок. Розкочуємо кожну кульку, викладаємо в неї фарш на один із країв, накриваємо начинку іншим краєм тіста – так, щоб вийшов півмісяць, а краї скріплюємо виделкою.
Розігріваємо сковороду з високими бортиками з великою кількістю рослинної олії. Смажимо чебуреки на окропі приблизно 5-7 хвилин, доки не з'являться бульбашки. Потім можна викласти чебуреки з м'ясом на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.
Подаємо до столу з соусом, сметаною або айраном.
Читайте також: Як приготувати заварне тісто на вареники і що робити, якщо воно липне до рук.
Кулінарні секрети:
1. Тісто потрібно розкочувати максимально тонко.
2. У начинку необхідно додавати приблизно рівну кількість цибулі та м'яса, останнього можна трохи більше.
3. У фарш обов'язково додаємо крижану воду і не накладаємо його на тісто, а наче розмазуємо.
4. Смажити чебуреки потрібно в достатній кількості олії, щоб вони були занурені в неї повністю і не торкалися дна посуду.
5. Чебуреки потрібно або перевертати лише 1 раз через 1-2 хвилини після занурення в розпечену олію, коли "схопиться" нижня сторона, або не перевертати взагалі. Інакше верхня сторона тіста розм'якне, і опинившись внизу в гарячій олії, розірветься, сік із чебуреків витіче і "стрілятиме", а страва зіпсується.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ідеальне тісто для біляшів, щоб були ніжні та хрусткі.
- Читайте також на theLime рецепт тіста для чебуреків з м'ясом від Лізи Глінської.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.