Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами, а також десертами, які в такі непрості часи здатні підняти настрій як дитині, так і дорослому. І якщо ви вже робили манник на кефірі з ніжним смаком і ароматом або ж пишні булочки з маком без яєць, цього разу урізноманітніть своє меню шоколадною ковбасою "салямі" з мигдалем. theLime підготував найшвидший і найпростіший рецепт.
Інгредієнти: цукрове печиво (250 г), вершкове масло (100 г), згущене молоко (50 мл), какао-порошок (15 г), чорний шоколад (250 г), очищений мигдаль (85 г), ром, віскі або коньяк (20 мл), цукрова пудра.
Приготування:
У глибоку миску викладаємо шоколад та вершкове масло. Розтоплюємо їх на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися між собою.
Очищені горіхи обсмажуємо на сухій сковороді або деку в духовці, постійно помішуючи, щоб вони не згоріли.
Печиво та мигдаль подрібнюємо ножем. У мисці змішуємо згущене молоко, какао, ром і нарізані інгредієнти, потім заливаємо розтопленим шоколадом з маслом і ретельно перемішуємо.
Читайте також: Як приготувати смачний фруктовий торт без випічки.
Викладаємо отриману масу на аркуш пергаментного паперу або харчової плівки вздовж. Ретельно трамбуємо і формуємо руками ковбаску. Загортаємо краї паперу як обгортку для цукерок.
Відправляємо ковбасу салямі в холодильник приблизно на 4 години, щоб вона добре застигла.
Потім дістаємо з холоду, посипаємо з усіх боків цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки.
Подаємо до столу апетитну шоколадну ковбаску з горіхами та насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли про рецепт смачного торта без випічки з печивом та заварним кремом.
- Читайте також на theLime, як спекти ніжне цукрове печиво на кефірі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.