Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами, а також десертами, які в такі непрості часи здатні підняти настрій як дитині, так і дорослому. І якщо ви вже робили манник на кефірі з ніжним смаком і ароматом або ж пишні булочки з маком без яєць, цього разу урізноманітніть своє меню шоколадною ковбасою "салямі" з мигдалем. theLime підготував найшвидший і найпростіший рецепт.

Інгредієнти: цукрове печиво (250 г), вершкове масло (100 г), згущене молоко (50 мл), какао-порошок (15 г), чорний шоколад (250 г), очищений мигдаль (85 г), ром, віскі або коньяк (20 мл), цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску викладаємо шоколад та вершкове масло. Розтоплюємо їх на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися між собою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Очищені горіхи обсмажуємо на сухій сковороді або деку в духовці, постійно помішуючи, щоб вони не згоріли.

Печиво та мигдаль подрібнюємо ножем. У мисці змішуємо згущене молоко, какао, ром і нарізані інгредієнти, потім заливаємо розтопленим шоколадом з маслом і ретельно перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати смачний фруктовий торт без випічки.

Викладаємо отриману масу на аркуш пергаментного паперу або харчової плівки вздовж. Ретельно трамбуємо і формуємо руками ковбаску. Загортаємо краї паперу як обгортку для цукерок.

Відправляємо ковбасу салямі в холодильник приблизно на 4 години, щоб вона добре застигла.

Потім дістаємо з холоду, посипаємо з усіх боків цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки.

Подаємо до столу апетитну шоколадну ковбаску з горіхами та насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/striped_apron

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.