Лайм

Як приготувати шоколадну ковбасу "салямі" з мигдалем: простий рецепт

Зробити її простіше простого

Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю смачними та корисними стравами, а також десертами, які в такі непрості часи здатні підняти настрій як дитині, так і дорослому. І якщо ви вже робили манник на кефірі з ніжним смаком і ароматом або ж пишні булочки з маком без яєць, цього разу урізноманітніть своє меню шоколадною ковбасою "салямі" з мигдалем. theLime підготував найшвидший і найпростіший рецепт.

Інгредієнти: цукрове печиво (250 г), вершкове масло (100 г), згущене молоко (50 мл), какао-порошок (15 г), чорний шоколад (250 г), очищений мигдаль (85 г), ром, віскі або коньяк (20 мл), цукрова пудра.

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску викладаємо шоколад та вершкове масло. Розтоплюємо їх на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися між собою.

Очищені горіхи обсмажуємо на сухій сковороді або деку в духовці, постійно помішуючи, щоб вони не згоріли.

Печиво та мигдаль подрібнюємо ножем. У мисці змішуємо згущене молоко, какао, ром і нарізані інгредієнти, потім заливаємо розтопленим шоколадом з маслом і ретельно перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати смачний фруктовий торт без випічки.

Викладаємо отриману масу на аркуш пергаментного паперу або харчової плівки вздовж. Ретельно трамбуємо і формуємо руками ковбаску. Загортаємо краї паперу як обгортку для цукерок.

Відправляємо ковбасу салямі в холодильник приблизно на 4 години, щоб вона добре застигла.

Потім дістаємо з холоду, посипаємо з усіх боків цукровою пудрою та нарізаємо на порційні шматочки.

Подаємо до столу апетитну шоколадну ковбаску з горіхами та насолоджуємось смаком.

Фото: instagram.com/striped_apron

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні