У кожного з нас є улюблені страви, які асоціюються з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з варенням, в інших – шарлотка з яблуками, а також грушевий пиріг Невидимка або пишні булочки з маком. theLime підібрав для вас простий рецепт останніх.
Інгредієнти: молоко (200 мл), сухі дріжджі (11 г), цукор (3 ст. л.), вершкове масло (2 ст. л.), борошно (400 г), сіль (0,5 ч. л.) , макова начинка (200 г).
Приготування:
Для приготування дріжджового тіста без яєць молоко трохи підігріваємо – до температури 30-40°С, не більше, інакше дріжджі загинуть.
У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі та цукор, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Через 10 хвилин в молочну суміш додаємо вершкове масло, просіяне через сито борошно та сіль. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками до однорідності. Готове тісто накриваємо чистим рушником і ставимо на 40-60 хвилин у темне тепле місце без протягів. За цей час воно має значно збільшитись у розмірах.
Читайте також: Дуже легко готувати. Рецепт смачного персикового пирога до чаю.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Коли тісто підійшло, поділяємо його приблизно на однакові частини.
Готуємо макову начинку. Кожну частину тіста розкачуємо за допомогою качалки, викладаємо трохи начинки та акуратно загортаємо. У невеликій мисці збиваємо виделкою жовток і змащуємо ним булочки зверху.
Випікаємо булочки з маком у розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Потім дістаємо їх і чекаємо, доки вони трохи охолонуть.
Подаємо до столу ароматні булочки з чаєм, кавою або какао.
- Раніше ми розповіли про простий рецепт морквяного пирога.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачні рогалики зі згущеним молоком, які можуть зберігатися до 2-х тижнів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.