Лайм

Смачно та економно: як приготувати пухкі булочки з маком без яєць

Порадуйте своїх близьких ароматною випічкою

У кожного з нас є улюблені страви, які асоціюються з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з варенням, в інших шарлотка з яблуками, а також грушевий пиріг Невидимка або пишні булочки з маком. theLime підібрав для вас простий рецепт останніх.

Інгредієнти: молоко (200 мл), сухі дріжджі (11 г), цукор (3 ст. л.), вершкове масло (2 ст. л.), борошно (400 г), сіль (0,5 ч. л.) , макова начинка (200 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування дріжджового тіста без яєць молоко трохи підігріваємо – до температури 30-40°С, не більше, інакше дріжджі загинуть.

У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі та цукор, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Через 10 хвилин в молочну суміш додаємо вершкове масло, просіяне через сито борошно та сіль. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками до однорідності. Готове тісто накриваємо чистим рушником і ставимо на 40-60 хвилин у темне тепле місце без протягів. За цей час воно має значно збільшитись у розмірах.

Читайте також: Дуже легко готувати. Рецепт смачного персикового пирога до чаю.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Коли тісто підійшло, поділяємо його приблизно на однакові частини.

Готуємо макову начинку. Кожну частину тіста розкачуємо за допомогою качалки, викладаємо трохи начинки та акуратно загортаємо. У невеликій мисці збиваємо виделкою жовток і змащуємо ним булочки зверху.

Випікаємо булочки з маком у розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Потім дістаємо їх і чекаємо, доки вони трохи охолонуть.

Подаємо до столу ароматні булочки з чаєм, кавою або какао.

Фото: instagram.com/irina_cook_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні