Лайм

Смачно та економно: як приготувати пухкі булочки з маком без яєць

Порадуйте своїх близьких ароматною випічкою

У кожного з нас є улюблені страви, які асоціюються з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з варенням, в інших шарлотка з яблуками, а також грушевий пиріг Невидимка або пишні булочки з маком. theLime підібрав для вас простий рецепт останніх.

Інгредієнти: молоко (200 мл), сухі дріжджі (11 г), цукор (3 ст. л.), вершкове масло (2 ст. л.), борошно (400 г), сіль (0,5 ч. л.) , макова начинка (200 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування дріжджового тіста без яєць молоко трохи підігріваємо – до температури 30-40°С, не більше, інакше дріжджі загинуть.

У теплому молоці розчиняємо сухі дріжджі та цукор, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Через 10 хвилин в молочну суміш додаємо вершкове масло, просіяне через сито борошно та сіль. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками до однорідності. Готове тісто накриваємо чистим рушником і ставимо на 40-60 хвилин у темне тепле місце без протягів. За цей час воно має значно збільшитись у розмірах.

Читайте також: Дуже легко готувати. Рецепт смачного персикового пирога до чаю.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Коли тісто підійшло, поділяємо його приблизно на однакові частини.

Готуємо макову начинку. Кожну частину тіста розкачуємо за допомогою качалки, викладаємо трохи начинки та акуратно загортаємо. У невеликій мисці збиваємо виделкою жовток і змащуємо ним булочки зверху.

Випікаємо булочки з маком у розігрітій духовці приблизно 25 хвилин. Потім дістаємо їх і чекаємо, доки вони трохи охолонуть.

Подаємо до столу ароматні булочки з чаєм, кавою або какао.

Фото: instagram.com/irina_cook_at_home

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину