У кожного з нас є свій фірмовий рецепт домашньої випічки: хтось готує морквяний пиріг з апельсином, хтось – бананову шарлотку, а інші – грушевий пиріг Невидимку. theLime підготував для вас простий рецепт манника на кефірі, спекти який зможе навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (1 склянка), ванільний цукор (1 пакетик), розпушувач (1 ч. л.), кефір (1,5 склянки), манна крупа (2 склянки).
Приготування:
Щоб приготувати манник на кефірі, в глибоку миску розбиваємо яйця, збиваємо їх із цукром та ванільним цукром. Найкраще це робити за допомогою міксера – до того часу, поки маса не почне світлішати.
Потім додаємо в яєчну масу кефір і відразу розпушувач. Все ретельно перемішуємо та поступово додаємо манну крупу.
Читайте також: Ніколи не набридне: рецепт тертого пирога з ніжною сирною начинкою.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою. Виливаємо тісто у форму і ставимо в гарячу духову шафу.
Випікаємо 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Подаємо до столу пиріг без борошна, нарізаючи на порційні шматочки. Можна також зробити крем, розрізати пиріг на два коржі та змастити їх – вийде простий торт.
- Раніше ми розповіли, як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті.
- Читайте також на theLime, як зробити тертий пиріг з варенням.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.