Лайм

Найпростіший пиріг: як приготувати манник на кефірі з ніжним смаком та ароматом

Зробити його простіше простого

У кожного з нас є свій фірмовий рецепт домашньої випічки: хтось готує морквяний пиріг з апельсином, хтось – бананову шарлотку, а інші – грушевий пиріг Невидимку. theLime підготував для вас простий рецепт манника на кефірі, спекти який зможе навіть господиня-початківець.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цукор (1 склянка), ванільний цукор (1 пакетик), розпушувач (1 ч. л.), кефір (1,5 склянки), манна крупа (2 склянки).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб приготувати манник на кефірі, в глибоку миску розбиваємо яйця, збиваємо їх із цукром та ванільним цукром. Найкраще це робити за допомогою міксера – до того часу, поки маса не почне світлішати.

Потім додаємо в яєчну масу кефір і відразу розпушувач. Все ретельно перемішуємо та поступово додаємо манну крупу.

Читайте також: Ніколи не набридне: рецепт тертого пирога з ніжною сирною начинкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та посипаємо манкою. Виливаємо тісто у форму і ставимо в гарячу духову шафу.

Випікаємо 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Подаємо до столу пиріг без борошна, нарізаючи на порційні шматочки. Можна також зробити крем, розрізати пиріг на два коржі та змастити їх – вийде простий торт.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати