14 лютого у багатьох асоціюється із Днем закоханих. І якщо ви вже підготували для своєї другої половинки універсальний подарунок і вигадали культурну програму на вечір із переглядом романтичних фільмів, саме час подбати і про святкове меню. theLime підготував кілька простих рецептів закусок, з якими впораються навіть недосвідчені кулінари.
Тарталетки з курячим філе
Інгредієнти: пісочні або вафельні тарталетки, куряче філе (500 г), гриби (350 г), консервовані ананаси (150 г), цибуля (2 шт.), майонез, сіль, твердий сир (за бажанням).
Приготування:
У підсоленій воді відварюємо куряче філе до готовності – приблизно 20-25 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки воно охолоне, нарізаємо його.
Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем. Гриби промиваємо у проточній воді. Відварюємо їх у підсоленій воді 5 хвилин після закипання, потім відкидаємо на друшляк. За бажанням нарізаємо охололі гриби на скибочки.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Обсмажуємо на ній цибулю із грибами до золотистого кольору. Перекладаємо готові гриби в тарілку, щоб вони охололи.
Із консервованих ананасів зливаємо рідину та нарізаємо їх.
Змішуємо всі інгредієнти у великій мисці, солимо, заправляємо майонезом. Викладаємо начинку в тарталетки і подаємо до столу або ж посипаємо натертим сиром і запікаємо в духовці 10-15 хвилин.
Читайте також: Смачна закуска, яку швидко готувати: рецепт рулетиків із лаваша з крабовими паличками.
Фаршировані яйця з тунцем
Інгредієнти: яйця (6 шт.), гірчиця в зернах (2 ст. л.), тунець у власному соку (100 г), сіль, перець.
Приготування:
Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води. Потім заливаємо їх холодною водою, чистимо і розрізаємо на половинки, виймаємо жовток.
В окрему миску викладаємо жовтки, додаємо до них консервований тунець, сіль, перець і трохи гірчиці у зернах, все перемішуємо.
У половинки яєць викладаємо начинку та зверху додаємо ще трохи зерен гірчиці.
Подаємо до столу на День святого Валентина.
Читайте також: Топ-5 смачних бутербродів, які можна швидко подати на стіл.
Ліниві суші
Інгредієнти: рис для суші (1 склянка), червона риба, сир Філадельфія, листи норі, авокадо, огірок.
Приготування:
Рис для суші необхідно заздалегідь відварити.
Огірок та авокадо промиваємо під проточною водою, очищаємо та нарізаємо тонкими слайсами.
Квадратну форму вистилаємо харчовою плівкою, на дно якої викладаємо тонко нарізане філе червоної риби без кісток. Зверху намазуємо тонким шаром сир Філадельфія.
Потім викладаємо шар авокадо та шар огірка, слідом рис і накриваємо все листами норі. Таку закуску можна поставити на 30 хвилин у холодильник, а потім нарізати на акуратні квадратики і подавати до святкового столу.
- Раніше ми розповіли, яку начинку покласти в тарталетки.
- Читайте також на theLime, що загорнути в лаваш на закуску.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.