Лайм

Улюблений смак дитинства: як приготувати класичні рогалики з повидлом

Порадуйте близьких ароматною випічкою

Кожен з нас має улюблені страви, які асоціюються з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з варенням, в інших – рогалики з повидлом. Рецепт смачної домашньої випічки передається з покоління до покоління, обростаючи новими добавками. Раніше ми розповідали, як приготувати рогалики зі згущеним молоком, а тепер поділимося рецептом класичних рогаликів з повидлом.

Інгредієнти: маргарин (250 г), борошно (1 л або більше), живі дріжджі (100 г), яйця (2 шт.), цукор (5 ст.л.), кефір (450 мл), повидло яблучне (або інше).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Маргарин перетріть із борошном. Пресовані дріжджі подрібніть і додайте до миски з борошном. Далі вбийте яйця, всипте цукор і ретельно перемішайте. Потім влийте теплий кефір і замісіть тісто. Воно має бути м'яким, не забивайте борошном.

Читайте також: Популярний рецепт рогаліків на кефірі, які завжди виходять смачними.

Миску з тістом накрийте харчовою плівкою і залиште на годину в теплому місці, щоб воно трохи збільшилося в об'ємі.

Далі поділіть тісто на кілька частин. Робочу поверхню або силіконовий килимок припиліть борошном і розкотіть кожну частину тіста завтовшки приблизно 3 мм.

Розріжте на сегменти. На широкий край викладіть повидло та закрутіть рогалик.

Фото: instagram.com/natalakozoriz

Деко застеліть пергаментом і викладіть рогалики з повидлом. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин, час залежить від особливостей вашої духовки. Випічка має вийти рум'яною та не сирою всередині.

Готові рогалики з повидлом остудіть і за бажанням посипте цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/natalakozoriz

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу