Кожен з нас має улюблені страви, які асоціюються з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з варенням, в інших – рогалики з повидлом. Рецепт смачної домашньої випічки передається з покоління до покоління, обростаючи новими добавками. Раніше ми розповідали, як приготувати рогалики зі згущеним молоком, а тепер поділимося рецептом класичних рогаликів з повидлом.
Інгредієнти: маргарин (250 г), борошно (1 л або більше), живі дріжджі (100 г), яйця (2 шт.), цукор (5 ст.л.), кефір (450 мл), повидло яблучне (або інше).
Приготування:
Маргарин перетріть із борошном. Пресовані дріжджі подрібніть і додайте до миски з борошном. Далі вбийте яйця, всипте цукор і ретельно перемішайте. Потім влийте теплий кефір і замісіть тісто. Воно має бути м'яким, не забивайте борошном.
Читайте також: Популярний рецепт рогаліків на кефірі, які завжди виходять смачними.
Миску з тістом накрийте харчовою плівкою і залиште на годину в теплому місці, щоб воно трохи збільшилося в об'ємі.
Далі поділіть тісто на кілька частин. Робочу поверхню або силіконовий килимок припиліть борошном і розкотіть кожну частину тіста завтовшки приблизно 3 мм.
Розріжте на сегменти. На широкий край викладіть повидло та закрутіть рогалик.
Деко застеліть пергаментом і викладіть рогалики з повидлом. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин, час залежить від особливостей вашої духовки. Випічка має вийти рум'яною та не сирою всередині.
Готові рогалики з повидлом остудіть і за бажанням посипте цукровою пудрою.
- Раніше ми розповідали, як приготувати пишні булочки із маком без яєць.
- Дізнайтеся також простий рецепт шоколадної ковбаси "салямі" з мигдалем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.