Лайм

Можуть зберігатися протягом 2 тижнів: рецепт смачних рогаликів зі згущеним молоком

Побалуйте своїх близьких у вихідні

Кожен із нас має десерт, який асоціюється з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг з яблуками на маргарині, в інших – бананова шарлотка, а хтось обожнює рогалики з різними начинками. theLimе підібрав для вас рецепт рогаликів зі згущеним молоком, яким поділилася фуд-блогер Юлія Віліч на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: борошно (530 г), цукор (140 г), розпушувач (8 г), ванілін (2 г), вершкове масло (200 г), сметана 10-15% (200 г), яйце (1 шт.) .

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно, ванілін і розпушувач просіюємо через сито в глибокий посуд. Додаємо цукор і перемішуємо вінчиком.

Холодне масло натираємо на тертці та змішуємо із сухими інгредієнтами.

Ще раз перетираємо масу руками до утворення крихти, потім додаємо холодні сметану та яйце.

Вимішуємо тісто руками, перекладаємо на робочу поверхню та ще раз трохи вимішуємо.

Розділяємо тісто на дві частини. Кожну загортаємо у харчову плівку та кладемо в холодильник на 1 годину.

Читайте також: Рецепт сливового варення на сковороді, яке ідеально підійде для рогаликів та пирогів.

Через зазначений проміжок часу розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо з нього коло. Від центру порізати коло на рівні смуги – так, щоб вийшли трикутники.

На край кожного кладемо невелику кількість вареного згущеного молока. Загортаємо таким чином, щоб вийшли рогалики.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Викладаємо на деко, вистелене пергаментним папером. Змащуємо збитим яйцем – для цього 1 яйце змішуємо у невеликій піалі з 1 ст. л. води.

Ставимо деко з рогаликами зі згущеним молоком у розігріту духовку і випікаємо при 180°С приблизно 25 хвилин. Перед подачею за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Подаємо апетитні ласощі до чаю або беремо з собою як перекус. Такі рогалики можуть зберігатися до 2-х тижнів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати