Лайм

Популярний рецепт рогаликів на кефірі, які завжди виходять смачними

Порадуйте своїх близьких

Взимку особливо хочеться відчувати тепло та затишок вдома. У багатьох вони асоціюються з ароматною домашньою випічкою. І якщо ви вже робили солодкі пончики на сковороді або рогалики з листкового тіста, цього разу побалуйте свою сім'ю рогаликами на кефірі. theLime ділиться з вами простим рецептом без дріжджів.

Інгредієнти для тіста: яйця (2 шт.), цукор (100 г), ванільний цукор (1 уп.), сіль (щіпка), кефір (220 мл), рослинна олія (100 мл), розпушувач (1 уп.), борошно (550-600 г).

Інгредієнти для начинки (на вибір): густе варення, джем, повидло, вишні, яблука, шоколад, горіхи, сухофрукти.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Усі інгредієнти заздалегідь виймаємо із холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор, сіль, кефір та рослинну олію, все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. За бажанням можна додати цедру лимона.

Потім всипаємо розпушувач і розмішуємо його. Поступово просіюємо через сито в рідкі інгредієнти борошно і замішуємо тісто. Воно має вийти м'яким і не липнути до рук. За необхідності борошна можна додати трохи більше або менше.

Читайте також: Можуть зберігатися протягом 2 тижнів: рецепт смачних рогаликів зі згущеним молоком.

Розділяємо тісто на 3-4 частини. Робочу поверхню присипаємо борошном, розкачуємо досить тонко частину тіста в коло і розрізаємо на 9, 12 або 16 частин (секторів) – залежно від того, якого розміру рогалики ви любите.

Викладаємо на кожен сектор начинку – наприклад, повидло, та згортаємо у рогалик. Повторюємо так із рештою частин тіста.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випікання застилаємо пергаментним папером.

Викладаємо рогалики на деко, при цьому відступаючи один від одного трохи місця. За бажанням кожен рогалик можна змастити збитим яйцем. Випікаємо приблизно 20 хвилин до рум'яної скоринки.

Виймаємо апетитні рогалики з повидлом із духовки та даємо їм трохи охолонути. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/anyutkakovalchuk

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати