Лайм

Вареники з сиром - головна страва на Масляну в Україні: як їх приготувати

Приготуйте на свято українську страву

20 лютого розпочався Масляний тиждень, протягом якого люди намагаються наїстися молочними продуктами, які будуть заборонені у Великий піст - молоко, сир, масло, сметана. У багатьох Масляна асоціюється з млинцями, проте мало хто знає, що в Україні головним частуванням свята вважаються зовсім не млинці, а вареники з сиром. theLime підібрав для вас простий рецепт цієї традиційної української страви.

Інгредієнти для тіста: яйце (1 шт.), борошно (3 склянки), олія (1 ст.л.), окріп (1 склянка), сіль.

Інгредієнти для начинки: домашній кисломолочний сир (500 г), яйце (1 шт.), сіль (щіпка), вершкове масло (для змащування вареників).

Фото: Getty Images

Приготування:

Приготуйте тісто. У глибоку миску вбийте яйця, додайте сіль і збийте виделкою або вінчиком. Потім додайте борошно та олію. Ретельно перемішайте.

Далі влийте окріп. Добре вимішайте, спочатку ложкою, а коли тісто трохи охолоне, замісіть його руками (якщо знадобиться – додайте ще трохи борошна). Тісто має вийти ніжне та еластичне. Накрийте рушником і відставте убік відпочивати.

Тим часом приготуйте начинку. Сир перетріть через сито в глибоку миску. Додайте яйце, щіпку солі і добре перемішайте, щоб начинка вийшла однорідною.

Читайте також: Традиційний десерт української кухні: як приготувати гомбовці з сиром і манкою.

Тісто перекладіть на припилену борошном поверхню і розкотіть в тонкий пласт. Склянкою виріжте кружечки.

На кожен кружок тіста викладіть приблизно по одній чайній ложці сирної начинки і добре заліпіть краї. Викладіть вареники на дошку, присипану борошном або застелену пергаментом. Накрийте вологим рушником або харчовою плівкою, щоб не підсихали.

У велику каструлю налийте воду і доведіть до кипіння. Партіями опустіть вареники та варіть до спливу. Потім проваріть ще кілька хвилин і виймайте. Важливо вареники часто помішувати, особливо після опускання вареників в окріп та повторного закипання.

Готові вареники з сиром заправте вершковим маслом. Подавайте зі сметаною.

Фото: instagram.com/vkusno_vdoma

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні