Лайм

Традиційний десерт української кухні: як приготувати гомбовці з сиром і манкою

Спробуйте зробити незвичний варіант лінивих вареників

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт смачних сирників, тонких млинців, а також лінивих вареників з кисломолочного сиру. І якщо ви ще не куштували, радимо вам приготувати оригінальний український десерт під назвою гомбовці. theLime ділиться простим рецептом таких лінивих вареників з ягідною начинкою і в паніровці.

Гомбовці – це український десерт угорського походження із тіста з начинкою, що готується на пару. Поширений у карпатському регіоні, його роблять майже у кожному будинку на Закарпатті.

Інгредієнти: кисломолочний сир (350 г), цукор (2 ст. л.), яйце (2 шт.), манна крупа (5 ст. л.), ванільний екстракт (2 краплі), сіль (щіпка), вишні або сливи, або абрикоси, горіхи, кориця.

Фото: instagram.com/cookery_chronicles

Приготування:

У глибоку миску висипаємо кисломолочний сир, розбиваємо в нього яйця і збиваємо за допомогою блендера, щоб не було грудочок. Додаємо цукор, ваніль та манну крупу, потім ретельно перемішуємо.

Залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб манка набрякла.

Заздалегідь підготуємо вишні, сливи чи абрикоси, видаляємо з них кісточки. Традиційна начинка для гомбовців – це сливовий джем.

Починаємо формувати гомбовці. Беремо невелику частину сирного тіста діаметром приблизно 4-5 см. Формуємо кульку, потім викладаємо всередину джем або ягідну начинку (або фруктову). Скочуємо в клубочок так, щоб начинка була всередині.

Читайте також: Як приготувати смачні палички з картопляного пюре.

Ставимо на плиту каструлю із підсоленою водою. Чекаємо, поки вона закипить, потім відправляємо до неї ліниві вареники з начинкою. Варимо приблизно 2-3 хвилин після того, як вони спливуть.

Для панірування беремо волоські горіхи та подрібнюємо їх ножем, потім трохи підсмажуємо на сухій сковороді. Знімаємо горіхи з вогню та додаємо до них корицю та цукор. Відварені гомбовці обвалюємо з усіх боків у паніровці та подаємо до столу зі сметаною.

Фото: instagram.com/cookery_chronicles

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю