Лайм

Як смачно приготувати рис з овочами: вишуканий рецепт з ананасом

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

Багато господинь навіть під час повномасштабної війни намагаються готувати для своєї родини смачні та корисні страви. Особливе місце в раціоні займають гарніри, але не кожен знає, як із звичайної крупи приготувати вишукану страву. І якщо ви вже робили іспанську паелью з курячою грудкою, цього разу здивуйте рідних рисом зі спеціями та ананасами. theLime підготував простий рецепт.

Інгредієнти: рис (200 г), рослинна олія (1-2 ст. л.), ананас (100-150 г), часник (2 зубчики), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), солодкий перець (1 шт.), зелений горошок (3-4 ст. л.), зелена цибуля (2-3 ст.), чилі (за смаком), соєвий соус (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо у кількох водах – доти, доки вона не стане прозорою. Висипаємо його в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності.

Ананас очищаємо та нарізаємо невеликими скибочками.

Моркву, солодкий перець та цибулю промиваємо у проточній воді, очищаємо. Моркву можна потерти на тертці або подрібнити ножем. Цибулю та перець ріжемо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або ж нарізаємо.

Зелену цибулю промиваємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб вони увібрали зайву вологу. Потім подрібнюємо ножем.

Читайте також: Рис не злипатиметься, якщо приготувати його за цим простим рецептом.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Обсмажуємо всі підготовлені інгредієнти, крім рису, на середньому вогні, періодично помішуючи – приблизно 10-15 хвилин. Овочі мають стати м'якими. Наприкінці додаємо соєвий соус, перемішуємо, тримаємо на вогні ще близько 1 хвилини і знімаємо з плити.

Змішуємо рис з овочами та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/sweet.salt.spicy

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні